TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Memomed 2020 UN-DUD-MEMOM2-20-N-001
Memomed 2020
Vezi
galerie

Memomed 2020

de Dumitru Dobrescu

Id: #307822

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Memoratorul de Medicamente a fost şi a rămas un instrument practic utilizat de către farmacişti şi de către medici pentru actualizarea continuă a informaţiilor din domeniul medicamentului şi pentru prescrierea optimă a acestora. 

Cercetarea din ultimii 20 de ani s-a concentrat asupra unor arii terapeutice neacoperite suficient din punct de vedere farmacologic: boli degenerative, cancer, patologii inflamatorii cronice cu componentă autoimună, boli rare. În acest context, o amploare deosebită a luat-o dezvoltarea terapiei biologice, anticorpii monoclonali nou înregistraţi antagonizând fie efectul citokinelor (IL1, IL6; TNFa etc.) fie efectele activării unor factori de creştere implicaţi în dezvoltarea şi progresia tumorilor: factor de creştere epidermic, molecule de adeziune ale celulelor epiteliale, factor de creştere endotelial vascular, factor de creştere epidermic uman, etc.

O atenţie deosebită a fost acordată bolilor rare şi chiar dacă cercetarea în acest domeniu este relativ deficitară datorită eşantionului de populaţie restrâns, progresele făcute prin autorizarea medicamentelor orfane sunt remarcabile.

Industria farmaceutică a investit şi în domeniul formulărilor farmaceutice noi şi al asocierilor fixe de medicamente cu scopul creşterii aderenţei la tratament.

Toate aceste informaţii sunt incluse în ediţia curentă a Memoratorului de Medicamente şi contribuie la informarea continua a profesioniştilor care lucrează în domeniul sănătăţii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dumitru Dobrescu

Data apariției: ianuarie 2020

ISBN: 977-206-924-400-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1528

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,5x19,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universitară