TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Limba și literatura română. Manual pentru clasa a VIII-a AR-MNM-LILRMP-20-N-001
Limba și literatura română. Manual pentru clasa a VIII-a
Vezi
galerie

Limba și literatura română. Manual pentru clasa a VIII-a

de Mariana Norel, Petru Bucurenciu, Mihaela Dragu

Id: #317604

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Acest manual școlar este realizat în conformitate cu Programa școlară aprobată prin OM nr. 3393/28.02.2017.

Manualul de Limba și literatura română pentru clasa a VIII-a tratează aspecte diverse ale temei centrale, Reflecții asupra lumii, continuând experiența pozitivă din manualele pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, semnate de aceiași autori.

Cele patru componente specifice disciplinei: lingvistică, interrelațională, estetică și culturală, sunt tratate în manieră integrată, având caracter instrumental și formativ.

În cele șase unități de învățare corespunzătoare subtemelor: Iubirea, cel mai frumos sentiment; Profesie, meserie, vocație; Aventura cunoașterii; Istoria, rădăcinile neamului nostru; Lumea reală, lumea imaginară; Dincolo de orizontul nostru, domeniile de conținut (comunicare orală, lectură, redactare, elemente de construcție a comunicării, elemente de interculturalitate) sunt abordate integrat, oferindu-se modalități variate de interpretare de text, de valorificare a fenomenului lingvistic în contexte multiple de comunicare.

Metodele diferite de predare-învățare-evaluare, de la cele tradiționale (explicație, conversație, evaluare prin teste scrise etc.) la cele moderne (metoda cubului, a exploziei stelare, a proiectului sau a investigației ș.a.), dar și subiectele interdisciplinare abordate pe tot parcursul manualului aduc plusvaloarea acestuia. Toate acestea contribuie la formarea, exersarea și dezvoltarea competențelor specifice prevăzute în programa școlară, pregătind, astfel, elevul pentru evaluarea națională.

Varianta digitală a manualului sprijină demersul instructiv-educativ, contribuind la dezvoltarea competențelor elevilor, prin situații de învățare variate, adaptate stilurilor diferite de învățare.





extinde
 

Detalii produs

Autor: Mariana Norel, Petru Bucurenciu, Mihaela Dragu

Data apariției: octombrie 2020

ISBN: 978-606-009-311-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 20,5x26 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Aramis