TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dl. Goe GC-ILC-DL000G-18-N-001
Vezi
galerie

Dl. Goe

de Ion Luca Caragiale

Titlu apărut în colecția Biblioteca din ghiozdan la Galaxia Copiilor

Id: #257301

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O prețioasă lecție de viață ambalată în hohote de râs



După apariția volumului Bubico, la colecția „Biblioteca din ghiozdan” se adaugă și cea mai îndrăgită schiță a marelui Caragiale. O nouă călătorie cu trenul, alte personaje, dar aceleași moravuri care stârnesc zâmbete și nasc semne de întrebare.



. Autorul își dezvăluie intențiile ironice încă din titlul pe care l-a ales pentru schița sa. Micuții cititori vor fi amuzați de modul în care, pe parcurs, „domnul” se va transforma în „puișor”. Personajul principal este un elev cu rezultate slabe la învățătură, pe care „mamițica, mam`mare și tanti Mița” decid să îl răsfețe cu o vizită la București. Participarea la sărbătoarea națională de 10 Mai – ziua Regelui – se presupunea că ar fi reprezentat un mod onorabil de a-l motiva să nu mai rămână repetent și anul acela. Mentalitatea și comportamentul personajelor sunt excelent puse în valoare cât așteaptă trenul sau în timpul călătoriei propriu-zise. Un detaliu picant este reprezentat de aspectul distinsului Goe, îmbrăcat într-un costum de marinar, cu inscripția „Le Formidable” pe panglica de la beretă. Suficient cât să declanșeze o situație buclucașă...



Textul este scris cu caractere mari și presărat cu ilustrații minunate. Cei mici îl pot descoperi în lectura părinților sau își pot exersa aptitudinile de cititori aflați la început de drum. Lectură plăcută!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Luca Caragiale

Ilustrator: Constantin Flavius Pătrașcu

Data apariției: octombrie 2018

ISBN: 978-606-796-039-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 22x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Galaxia Copiilor

Teme: comic, copilărie, umor

Ion Luca Caragiale
Ion Luca Caragiale
Autor

Ion Luca Caragiale (1852, Haimanale, jud. Dâmboviţa – 1912, Berlin) a încetat de...

vezi autor