TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Domnul pătrat. La plimbare în lumea geometriei NO-ANC-DPLPNL-20-N-001
Vezi
galerie

Domnul pătrat. La plimbare în lumea geometriei

de Anna Cerasoli

Id: #317800

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Curios ca întotdeauna, Filo își reia discu­țiile cu bunicul său, care îl va îndrepta spre descoperirea geometriei. Într-un dialog plin de viață, presărat cu anecdote și curiozități, fostul profesor de matematică povestește: despre câmpurile pătrate de pe malurile Nilului, despre roțile dințate ale lui Arhimede, despre mingi de fotbal, despre clătite și sandvișuri, despre metroul londonez și teorema lui Pitagora aplicată căsuței lui Snoopy.
Iată că perimetrul, aria și volumul nu mai sunt doar noțiuni abstracte (de speriat la școală!), ci unelte pe care omul le folosește de secole. Până la urmă, e de ajuns să privești în jur: de la farurile mașinilor la cutiile de vopsea, de la mozaicurile din Alhambra la pardoseala bucătăriei… geo­metria se găsește pretutindeni!
O lucrare originală și antrenantă care în­cheie trilogia începută cu Cele zece mag­ni­fice și Surpriza numerelor și pune la dispoziție un material complet pentru a parcurge fără efort noțiuni de bază ale matematicii. O lectură interesantă pentru profesori, care vor găsi idei utile pentru lucrul la clasă cu elevii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anna Cerasoli

Traducător: Iulian Berceanu

Data apariției: octombrie 2020

ISBN: 978-606-535-845-4

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 174

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nomina