TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Informatică și TIC. Culegere și aplicații pentru elevii din clasa a VI-a CO-CPA-IITCIA-18-N-001
Vezi
galerie

Informatică și TIC. Culegere și aplicații pentru elevii din clasa a VI-a

de Carmen Popescu, Alina Gabriela Boca, Maria Niță, Adrian Niță, Diana Nicoleta Chirilă, Georgeta Antonia Rodica Crăciunescu

Titlu apărut în colecția Corint Educațional la Corint

Id: #256059

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Informatică şi TIC este, din anul 2017, o disciplină nouă în trunchiul comun din planul-cadru pentru gimnaziu, o disciplină atractivă și de mare interes pentru elevi, profesori și părinți. În cadrul acesteia se urmărește formarea și dezvoltarea competenței digitale la absolvenții de gimnaziu, în mod progresiv, respectând particularitățile de vârstă și valorificând-le resursele proprii.

Trăim cu toții într-o eră în care tehnologiile, raționamentele, creativitatea și gândirea critică sunt strâns legate de utilizarea calculatoarelor și a altor dispozitive inteligente. Tocmai de aceea, studiul informaticii și a utilizării calculatorului a devenit parte integrantă din educația fiecărui copil.

Încă din clasa a V-a, sub îndrumarea creativă a profesorilor, disciplina Informatică și TIC − care îmbină elemente de utilizare a tehnologiei informației și comunicațiilor cu elemente de formare a gândirii algoritmice − a format la elevi competențele specifice. În clasa a VI-a acestea se vor dezvolta și, în plus, vor fi introduse elemente noi de creativitate în elaborarea de mini proiecte sau rezolvarea unor probleme elementare care vizează aspecte sociale, culturale și personale.

Aveți în față un instrument de lucru documentat și atractiv, elaborat în deplină corelație cu programa școlară pentru clasa a VI-a. Sunteți invitați să-l parcurgeți cu interes și veți descoperi, în plus, satisfacția de a vă crea propriile jocuri pe calculator și de a învăța să vă prezentați propriile proiecte.

Profesor Nușa Dumitriu-Lupan

Inspector General - Informatică și TIC

Ministerul Educației Naționale









extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-793-403-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 120

Limbă: Română

Dimensiuni: 20,5x26 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint