TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relaţiilor umane 978-606-400-957-9
Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relaţiilor umane

Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relaţiilor umane

de Eric Berne

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 20.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Teoria jocurilor psihologice oferă o explicaţie nepreţuită asupra modului în care oamenii, în mod inconştient şi sistematic, eşuează în a coopera, în a-şi satisface nevoile autentice, în a obţine relaţii împlinite, deşi îşi doresc foarte mult contrariul şi se străduiesc din toate puterile. Berne ajută cititorul să îşi descopere propria responsabilitate pentru nefericirea personală şi să întrevadă noi opţiuni, mai sănătoase şi mai eficiente decât cele pe care le repetă în neştire, deseori ca o moştenire de familie cu un deznodământ frustrant, trist, iar uneori chiar tragic.

Jocurile noastre de toate zilele a propulsat Analiza Tranzacţională în rândul psihoterapiilor din întreaga lume. Cartea reflectă geniul lui Eric Berne în a radiografia dimensiunea inconştientă a relaţiilor dintre oameni şi în a denumi jocurile într-o manieră colocvială, ce surprinde esenţa lor: „Dă-mi un şut", „Dacă n-ai fi fost tu", „Hai, băteţi-vă!"
Teoria jocurilor psihologice fascinează pe oricine este preocupat să se înţeleagă pe sine şi să-i cunoască mai bine pe ceilalţi, pentru că este imposibil să nu te regăseşti într-unul dintre rolurile de victimă, persecutor sau salvator. Cartea cuprinde răspunsuri la următoarele întrebări: de ce nu pot să mă înţeleg cu cei apropiaţi; de ce partenerul de dialog nu e în stare să-şi ţină vorba; de ce nu putem comunica, deşi ne iubim; de ce sfârşesc toate relaţiile mele la fel etc.

Puteţi lua contact cu Analiza Tranzacţională şi cu aplicaţiile ei la nivel clinic, psihoterapeutic, educaţional şi organizaţional prin intermediul Asociaţiei Române de Analiză Tranzacţională, recunoscută de European Association of Transactional Analysis (EATA) şi acreditată de Colegiul Psihologilor şi de Federaţia Română de Psihoterapie (FRP). Detalii, pe www.arat.ro.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eric Berne

Traducător: Oana Munteanu

Data apariției: octombrie 2020

ISBN: 978-606-400-957-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Trei

Titlu original: Games People Play

Pagini: 248

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Psihologie practică
Speciale >> Nonfiction
Speciale >> Doar TU și Trei
Speciale >> Back to Office
 
Cuvinte cheie:
phihologie, autoeducare, dezvoltare personală, relații, Analiza Tranzacţională
 

Recenzii

Corina Giurgia Corina Giurgia

,,Eric Berne a fost un celebru psihiatru și psihoterapeut, care a oferit lumii conceptul de „Analiză tranzacțională”. Există în viața noastră o sumedenie de jocuri psihologice,......“

citește mai mult
Eric Berne
Eric Berne
autor

Eric Berne (1910-1970), celebru psihiatru şi psihoterapeut, este...

vezi autor