TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Gândirea în alb și negru. Despre alegeri binare într-o lume complexă 978-606-9653-07-4
Gândirea în alb și negru. Despre alegeri binare într-o lume complexă
Vezi
galerie

Gândirea în alb și negru. Despre alegeri binare într-o lume complexă

de Kevin Dutton

Id: #371299

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Gândirea în alb și negru este un apel la trezire. În mijlocul unui val tot mai mare de intoleranță religioasă și extremism politic, această carte susține că prin înțelegerea programării evoluționiste a creierului nostru binar putem depăși toate acestea, putem așeza lumea pe un făgaș încărcat de sens și pe viitor putem lua decizii mai subtile și mult mai bune.

Sortarea și aranjarea în categorii stau în firea oamenilor. Suntem programați să discriminăm și să încadrăm totul în binaritatea alb și negru. Așa funcționează creierele noastre. Emigrant sau refugiat? Creștin sau musulman? Ei sau noi? În loc să ieșim în întâmpinarea celor care sunt diferiți, stabilim legături cu cei asemănători nouă. În loc să punem la îndoială propria noastră gândire despre lume, nu facem decât să ne străduim că confirmăm ceea ce credem.

Rezultatul este că diferența dintre credințele polarizate devine tot mai mare. Posibilitățile periculoase se înmulțesc și ele. Extremă dreapta. ISIS. Brexit. Trump. Prin această gândire binară persistența, capacitatea noastră de cugetare rațională și nuanțată – capacitatea de a vedea griul, mai curând decât numai albul și negrul – începe să se erodeze.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Kevin Dutton

Data apariției: aprilie 2020

ISBN: 978-606-9653-07-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 388

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Globo

 

Opinii editoriale

Prin această carte, Kevin Dutton oferă lămuriri simplificatoare, clarificatoare și esențiale despre caracterul alegerii umane și al modului de a lua o decizie. După ce o veti citi, nu veți mai gândi la fel despre gândire.

Profesor Robert Cialdini, autor al Psihologia persuasiunii

Kevin Dutton are marele dar de a vedea în comportamentul uman tipare care pentru noi sunt invizibile. Și nu numai atât; el vorbește despre descoperirile sale, despre implicațiile lor pentru noi toți, cu flerul și claritatea unui povestitor experimentat. Tot ceea ce spune el mi se pare fascinant, important și în intregime convingător.

Sir Philip Pullman
Kevin Dutton
Kevin Dutton
Autor

Dr. Kevin Dutton s-a născut în Londra în anul 1967. Are un doctorat în psihologi...

vezi autor