TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Leadership educațional: modelul finlandez. Patru idei însemnate și necostisitoare pentru îmbunătățirea învățământului TR-PAS-LEMFPI-19-N-001
Leadership educațional: modelul finlandez. Patru idei însemnate și necostisitoare pentru îmbunătățirea învățământului
Vezi
galerie

Leadership educațional: modelul finlandez. Patru idei însemnate și necostisitoare pentru îmbunătățirea învățământului

de Pasi Sahlberg

Titlu apărut în colecția Educație și formare la Trei

Id: #264696

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tot mai mulți specialiști în politici educaționale analizează în ultimii ani motivele pentru care Finlanda se plasează în mod constant în topul evaluărilor școlare internaționale de tipul PISA. Recunoscut teoretician al științelor educației, Pasi Sahlberg abordează "fenomenul finlandez" din perspectiva leadershipului educațional. Comparând strategiile și instrumentele liderilor educaționali din Finlanda și din lumea întreagă (de la directori școlar și inspectori la factori de decizie guvernamentali), cartea punctează jaloanele ce trebuie să însoțească orice inițiativă de îmbunătățire a claselor, școlilor, curriculumului și politicilor publice. Cititorii vor afla despre importanța stării de bine a elevilor și profesorilor, despre ce înseamnă echitatea în școală, despre cum analiza informațiilor de primă mână (small data) poate fi mai utilă decât statisticile generale (big data), dar și despre miturile privind educația finlandeză, care pot deturna factorii de decizie de la adevăratele nevoi ale școlilor lor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pasi Sahlberg

Traducător: Veronica Tomescu

Data apariției: septembrie 2019

Titlu original: FinnishED Leadership: Four Big, Inexpensive Ideas to Transform Education

ISBN: 978-606-40-0713-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Am spus în repetate rânduri că una dintre marile cauze (ignorate) ale disfuncțiilor din serviciile noastre publice, în general, și din educație, în particular, constă în calitatea slabă a leadershipului. Gândirea strategică articulată și bazată pe evidențe, capacitatea de policy learning și, nu în ultimul rând, formarea capacităților umane și instituționale pentru înfăptuirea transformărilor necesare din educație reprezintă elementele principale ale unui leadership educațional autentic. Pasi Sahlberg, unul dintre cei mai reputați specialiști finlandezi, pe care am avut plăcerea să îl întâlnesc și să îl provoc la discuții chiar înainte de "mirajul finlandez" din educație, a reușit în această carte să ofere o lecție pe cât de simplă și clară, pe atât de semnificativă: se poate mult cu puțin! Dar se poate numai atunci când valorile solide și consecvența stau la baza schimbărilor din educație. Mă bucură nespus că avem posibilitatea să le oferim cititorilor noștri această carte făcută să inspire!
- 

Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decan al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București