TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cu 10% mai fericit AD-DAH-CU01MF-16-N-001
Cu 10% mai fericit
Vezi
galerie

Cu 10% mai fericit

de Dan Harris

Id: #244325

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După ce a avut un atac de panică într-o emisiune televizată la nivel național,Good Morning America, (Bună dimineața, America), Dan Harris știa că trebuie să facă unele schimbări. Necredincios de o viață, s-a trezit într-o aventură bizară în care erau implicați un pastor în dizgrație, un misterios guru specializat în auto-ajutorare și o mulțime de savanți cercetători ai creierului. În cele din urmă, Harrisși-a dat seama că sursa problemelor sale a fost chiar singurul lucru pe care l-a socotit dintotdeauna cel mai mare avantaj al său: vocea mereu prezentă și mereu nesatisfăcută din capul său, care îl propulsase în primele rânduri ale unei afaceri hiper-competitive, dar care, recunoștea el acum, îl făcuse să ia și deciziile profund stupide care îi provocaseră situația neașteptată din timpul emisiunii.

Noi toți avem o voce în cap. Este cea care ne face să ne pierdem cumpătul inutil, să ne verificăm email-urile în silă, să mâncăm când nu ne este foame și să ne fixăm atenția asupra trecutului și viitorului în defavoarea prezentului. Cei mai mulți dintre noi presupun că suntem prinși în capcana acestei voci, că nu putem face nimic pentru a o controla, însă Harris a găsit întâmplător o cale eficientă chiar pentru asta. Este foarte departe de leacurile miraculoase transmise de înțelepții „auto-ajutorării” pe care i-a întâlnit; în schimb, este ceva despre care întotdeauna crezuse că este fie imposibil, fie inutil: meditația. După ce a aflat de cercetările care sugerează că meditația poate face aproape orice, de la scăderea tensiunii arteriale la schimbarea profundă a funcționării creierului, Harris s-a cufundat în lumea mai puțin cunoscută a managerilor executivi, a savanților și chiar a infanteriștilor marini, care folosesc acum meditația pentru mai mult calm, pentru focalizarea atenției și pentru mai multă fericire.

Cu 10% mai fericit îi poartă pe cititori într-o călătorie care pornește de la cercetările exterioare ale științei neurologice, trece prin sanctuarul lăuntric al știrilor în rețea și ajunge la granițele bizare ale scenei spirituale din America, lăsându-i cu o experiență care le poate schimba viețile.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Harris

Traducător: Mihai Popescu

Data apariției: mai 2016

Titlu original: How I Tamed the Voice in My Head, Reduced Stress Without Losing My Edge, and Found Self-Help That Actually Works - A True Story

ISBN: 978-606-756-000-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Adevăr divin

Teme: fericire

 

Opinii editoriale

„O perspectivă extrem de înțeleaptă, de clară și de curajoasă privind beneficiile meditației, care ne ajută să înțelegem cum ne poate ajuta această practică străveche în viața modernă, evitând capcana clișeelor. Este o carte care îi va ajuta pe oameni, să o spunem simplu.”

ELIZABETH GILBERT, autoarea cărții Mănâncă, roagă-te, iubeşte

„Am pus mâna pe cea mai bună carte despre meditație pentru cei neinițiați, sceptici sau doar curioși. Dan Harris a realizat o trecere în revistă intuitivă, angajantă și veselă a colțurilor întunecate ale minții și ne-a arătat ce putem face pentru a găsi puțină pace. O parte mărturisire, o parte jurnalism de investigație, cartea Cu 10% mai fericit ne cucerește 100%.”

DANIEL GOLEMAN, autor al cărților Inteligența emoțională și Focus

„Cu o candoare uluitoare, provocatoare și adesea foarte distractivă, Dan Harris ne spune povestea despre motivele pentru care a fost nevoit să îmblânzească urgent vocea din capul său și cum a făcut. Argumentul său pentru puterea conștientizării și acceptării prezentului – atât pe baza celor mai noi realizări ale științei, cât și pornind de la experiența sa dobândită cu greu – îl va convinge și pe cel mai sceptic cititor de potențialul meditației.”

GRETCHEN RUBIN, autoarea cărții Proiectul fericirii

„În cartea Cu 10% mai fericit, Dan Harris descrie cu amănunte fascinante sursele de stres ale muncii de corespondent de presă și alinarea pe care a găsit-o prin practica meditației. Este o carte extrem de curajoasă, de veselă și de intuitivă. Orice om ambițios ar trebui să o citească.”

SAM HARRIS, autorul cărții Trezirea: ghid pentru o spiritualitate fără religie

„O poveste irezistibil de onestă, încântător de interesantă și care uneori ne încălzește inima, a unei călătorii care a schimbat viața unui om foarte inteligent, pentru o înțelegere mai profundă a ceea ce ne face să fim cât mai buni.”

CHADE-MENG TAN, autor al cărții Căutați în voi înșivă

„Prea mulți autori de succes scriu cărți despre meditație și scapă esențialul – productivitatea, eficiențși obținerea unor avantaje nu înseamnă nimic fără compasiune. Dar această poveste strălucită, modestă și distractivă ne arată cum un om a găsit o cale de a naviga printre sursele neîncetate de stres și printre solicitările vieții moderne și de a reveni la omenie învățând în cele din urmă să stea fără să facă nimic.”

COLIN BEAVEN, autorul cărții No Impact Man

Știința care susține beneficiile meditației în privința sănătății continuă să se dezvolte, pe măsură ce crește numărul americanilor care practică meditația, dar a fost nevoie să citesc cartea Cu 10% mai fericit pentru lua hotărârea de a încerca. Dan Harris înlătură mantaua mistică a meditației și vă arată cât de ușor o puteți integra în viața voastră. Dureros de candidă, extrem de distractivă și hotărât lămuritoare, cartea lui Harris m-a făcut să mă simt mult mai mult decât cu 10% mai fericit.”

Dr. RICHARD E. BESSER, editor la secția sănătate și medicină, ABC News