TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arta de a făuri oameni TR-VIS-ARDAFO-10-N-001
Arta de a făuri oameni
Vezi
galerie

Arta de a făuri oameni

de Virginia Satir

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #308147

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Viaţa unei familii seamănă cu un aisberg: majoritatea oamenilor cunosc doar o zecime din ceea ce se întâmplă – zecimea pe care o văd şi o aud. Unii bănuiesc că ar putea fi mai mult decât atât, dar nu ştiu exact ce şi nici nu ştiu cum să caute. Pornind de la experienţa sa terapeutică, autoarea subliniază rolul important al familiei pentru dezvoltarea tuturor membrilor săi, atât copii, cât şi adulţi. În toate familiile, disfuncţionale sau nu, acţionează aceleaşi forţe: stima de sine a fiecărui membru al familiei, comunicarea dintre membrii familiei, regulile de interacţiune dintre ei şi legăturile familiei cu societatea.

Exerciţiile propuse în carte vin în sprijinul tuturor celor care vor să aducă schimbarea în propria familie şi permit accesul la modul de lucru al Virginiei Satir, util şi pentru psihologi, consilieri şi terapeuţi.

 

"Am convingerea că orice familie cu probleme poate deveni o familie care favorizează dezvoltarea. Majoritatea lucrurilor care fac ca familiile să fie disfuncţionale se învaţă după naştere. Dacă aceste lucruri se învaţă, atunci cu siguranţă se şi dezvaţă, iar în locul lor se pot învăţa lucruri noi. Întrebarea este cum facem asta?
Pe măsură ce veţi vedea mai clar problemele din familie, veţi înţelege şi că, indiferent ce s-a întâmplat în trecut, aţi făcut tot ce puteaţi să faceţi mai bine. Este inutil să vă simţiţi vinovaţi sau să daţi vina pe alţi membri ai familiei. Sunt mari şanse ca nimeni să nu fi observat cauzele care au produs disfuncţionalităţile din familie — şi nu pentru că nimeni nu dorea să le vadă, ci pentru că nu ştiaţi încotro să priviţi sau fuseserăţi învăţaţi să vedeţi viaţa prin ochelari mentali, care vă împiedicau vederea. Citind această carte veţi începe să vă scoateţi ochelarii şi să priviţi direct lucrurile care produc bucurie sau durere în viaţa de familie." - Virginia Satir

extinde
 

Detalii produs

Autor: Virginia Satir

Traducător: Nicoleta Dascălu

Data apariției: ianuarie 2010

Titlu original: The New Peoplemaking

ISBN: 978-606-400-741-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: terapie

Virginia Satir
Virginia Satir
Autor

Virginia Satir, unul dintre cei mai influenţi psihoterapeuţi americani, este cun...

vezi autor