TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Crâmpeie din timp LE-ANM-CRMPDT-21-N-001
Crâmpeie din timp
Vezi
galerie

Crâmpeie din timp

de Antal Mahler

Id: #373217

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-un ton duios, narațiunea ne permite o întoarcere în timp, un timp în care valorile atingeau alte cote, pe o altă scală, când fiind mai simplu era mai curat, mai cursiv și mai flexibil ( ziarul „Scînteia” și multiplele sale întrebuințări). Moartea bunicii Gica trezește în noi moartea bunicilor noastre, este una universală și perpetuu dureroasă. Metaforizarea deghizată în cuvinte simple, fluente și cursive este prezentă și aici prin actul de a scrie în colbul drumului, cu un băț, „știrea” morții bunicii—simbolismul vieții (în literele achiziționate cu sprijinul bunicii) și al morții (țărâna în care ne întoarcem) redau ciclicitatea vieții. 

Subtitlurile constituie, în sine, un periplu prin simbolistica vieții de copil crescut la țară, constituie miezuri, sâmburi în jurul cărora crește zemoasă și aromată pulpa fructului copilăriei, cu piciorușele în glod sau colb, la sânul buneilor, în căldura galbenă a verilor, în gerul mușcător al degețelelor clădind la omul de zăpadă: „Di’s tălane!”, „Mamaia Gica”, „Garduri”, „Corcodușele”, „La serbare”, „Câmpia”, „Leacul”, „Spaima”, etc. Aceste vremuri vechi amintesc de buna vecinătate, de viețuirea în bună pace, când timpul era mai îngăduitor cu omul și când omul era mai tolerant cu seamănul său.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antal Mahler

Data apariției: mai 2021

ISBN: 978-606-071-409-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 220

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Letras

 

Opinii editoriale

O carte care mi-a stârnit atâtea amintiri minunate, atâtea culori calde și dulci, atâtea nostalgii și duioșii, atâtea amintiri împletite în iubiri și doruri și regrete, atâtea frumuseți pierdute și-ngropate pe care le dezgrop și redescopăr acum ca pe comori ale mele, din mine, organice și pulsânde pe care le-am tânjit și care mă definesc în și prin timp! 

Ionela Mihaela Bucelan