TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O cronică violetă. Poli Timișoara, între pasiune și identitate DI-AVT-OCVPTN-17-N-001
O cronică violetă. Poli Timișoara, între pasiune și identitate
Vezi
galerie

O cronică violetă. Poli Timișoara, între pasiune și identitate

de Andrei Vajna, Ștefan Carpanu

Id: #253453

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aveţi în mână cartea unui Romeo onest şi talentat. Julieta lui se numeşte Poli Timişoara, pe care nu numai că o iubeşte, dar o şi caută. 
Printre rebusuri birocratice, printre druckeri şi porumbei, printre năluci îmbrăcate în violet, printre eroi de-o zi şi escroci de-un deceniu, dar mai ales printre amintiri. Ştefan Cârpanu scrie la temperatura suporterului pasionat şi exigent, ceea ce nu e atât de simplu cum s-ar putea crede. Fiindcă Poli e o alcătuire care inspiră şi consumă, care înalţă şi prăbuşeşte, care entuziasmează şi deprimă. O zână cu zile proaste sau o maşteră
cu clipe de mărinimie. O tirană care te supune şi-ţi ascultă pulsul cu cizma pe ceafă. O mireasă costumată mereu în culoarea nobleţei, chiar când tivul e deşirat şi gulerul începe să se rărească. Politehnica lui Ştefan Cârpanu se plimbă întruna pe graniţa dintre vis şi coşmar, parcă pentru a vedea cine o însoţeşte până la capăt şi cine se lasă păgubaş. Citiţi paginile strânse între copertele acestea şi deprindeţi sau redeprindeţi cele două lecţii ale suporterului netrucat: identitatea şi apartenenţa. Dincolo de măsluiri, înfieri discutabile sau coţcării politice. Dincolo de o înfrângere nedreaptă sau o mârşăvie de arbitraj. Dincolo de toate şi de tot.

Radu Paraschivescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Vajna, Ștefan Carpanu

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-606-8857-11-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 258

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Diacritic