TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Reţete de casă. Cele mai bune murături, gemuri şi conserve 9786068403281
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Reţete de casă. Cele mai bune murături, gemuri şi conserve

Ioana Radovici
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
E cât se poate de evident că, din cele mai vechi timpuri, conservarea hranei a fost o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786068403281
Dimensiuni: 16,5x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Altele produse autor:

Reţete de casă. Cele mai bune murături, gemuri şi conserve
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Reţete de casă. Cele mai bune murături, gemuri şi conserve de Ioana Radovici apărută la editura House of Guides

E cât se poate de evident , din cele mai vechi timpuri, conservarea hranei a fost o necesitate.

În antichitate se foloseau metode de întârziere a degradării alimentelor – adăugarea unor rășini și sigilarea vaselor de depozitare (amfore) cu ceară sau bitum. Interesant este anticii deja descoperiseră nu doar sarea și oțetul blochează dezvoltarea bacteriilor, ci și zahărul are același efect, adăugat în cantitate mare.

În Evul Mediu, găsim pentru prima dată folosită pe scară largă conservarea prin frig acolo unde climă o permitea, se depozita gheață pentru tot anul, în peșteri, grote sau în ghețarii săpate adânc în sol.

În 1795, armata franceză a anunțat oferă un premiu de 12.000 de franci celui care furnizează o metodă nouă și eficientă pentru conservarea alimentelor pe termen lung. Un bucătar, pe nume Nicolas Appert și-a pus la punct metodă și a primit premiul. În onoarea lui, metodă a fost numită apertizare.

Astfel, posibilitățile conservării au devenit nelimitate. Cele mai interesante, complicate și nebănuite combinații culinare au apărut pentru a încânta gusturile cele mai fine. Încet, încet conservarea alimentelor a trecut de la stadiu de necesitate la cel de artă, numărul rețetelor de murături, gemuri și conserve crescând exponențial cu rafinarea gusturilor.

Autor: Ioana Radovici
Data apariției: 2012
Editura: House of Guides
Pagini: 156
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
conservare, complicat, variaţii, experimente, gastronomie, depozitare, culinar
Opinia cititorilor