Trei secole de gastronomie românească
de Daniela Ulieriu, Doina Popescu
Titlu apărut în colecția Universul gastronomic la Paralela 45
Descriere produs
Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mâncăi, cunoscători în ale gastronomiei din toată România, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La întâlnirea cu gastronomia românească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă în scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate românești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S., Ecaterina Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.
Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care înglobează rezultatul a trei ani de muncă în scopul restaurării bucătăriei românești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate în ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, până la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.
Cartea noastră e și o încercare de a răspunde la întrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria românească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mâncăruri de cantină muncitorească? Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului.
Perna cu fluturi (2021) ,
Cvartet (2021) ,
Iluzoria vulpe a fericirii (2014) ,
Consiliere și dezvoltare personală. Manual pentru clasa a V-a (2019) ,
Perna cu fluturi (2021) ,
Cvartet (2021) ,
Prințesa și perla (2022) ,
Regele din Bissap (2024) ,
Detalii produs
Autor: Daniela Ulieriu, Doina Popescu
ISBN: 978-973-47-2744-5
Copertă: Paperback brosat
Număr pagini: 264
Limbă: Română
Dimensiuni: 20x25 cm
Hârtie: 80g/m
Editura: Paralela 45
Teme: curiozitate, societate
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Artă și tehnică culinară
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Bucătărie regională