TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept comercial. Întreprinderea HA-VAN-DREPTC-18-N-001
Drept comercial. Întreprinderea
Vezi
galerie

Id: #252710

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Teste-grilă, spețe și jurisprudență. Caiet de seminar
 

Descriere produs

Lucrarea Drept comercial. Întreprinderea. Teste-grilă, spețe și jurisprudență. Caiet de seminar este structurată în unsprezece capitole, dedicate principalelor teme ce alcătuiesc disciplina Drept comercial. Întreprinderea, așa cum aceasta este studiată la Facultatea de Drept a Universității din București.

 

Primele patru capitole evocă teme ce vizează Dreptul comercial, ca știință și disciplină de studiu, subiectele sale specifice (profesioniștii cu scop lucrativ), precum și aspecte specifice patrimoniului subiectelor menționate (patrimoniul de afectațiune, respectiv fondul de comerț).

 

În capitolele următoare sunt abordate formele de organizare specifice profesioniștilor cu scop lucrativ, precum și contractul de societate, contract ce stă la baza tuturor formelor de organizare cu caracter asociativ. Un capitol este destinat formelor de organizare fără personalitate juridică, reglementate de O.U.G. nr. 44/2008 (persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală și întreprinderea familială). Celelalte sunt destinate formelor de organizare cu personalitate juridică, reglementate de Legea nr. 31/1990 (societatea în nume colectiv, societatea în comandită simplă, societatea în comandită pe acțiuni, societatea pe acțiuni și societatea cu răspundere limitată). Cu privire la toate formele de organizare sunt avute în vedere înființarea, funcționarea, modificarea și încetarea lor.

 

Fiecare capitol este împărțit în două părți, A și B. Prima parte (A) cuprinde două seturi de grile și spețe, iar cea de-a doua (B) include un set de hotărâri judecătorești. Grilele, spetele și hotărârile judecătorești selectate abordează probleme de drept de actualitate, ce constituie punctul de pornire pentru studiul instituțiilor juridice specifice acestei materii.

 

Lucrarea Drept comercial. Întreprinderea. Teste-grilă, spețe și jurisprudență. Caiet de seminar este redactată într-un stil concis și este destinată, în primul rând, studenților, ca bază pentru activitățile de seminar la disciplina Drept comercial. Întreprinderea.

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-27-2187-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

Teme: societate