TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regimul juridic al contravențiilor. O.G. nr. 2/2001 comentată ed. 5 HA-ABO-RJACON-21-N-001
Regimul juridic al contravențiilor. O.G. nr. 2/2001 comentată ed. 5
Vezi
galerie

Regimul juridic al contravențiilor. O.G. nr. 2/2001 comentată ed. 5

de Radu Chiriţă, Ovidiu Podaru, Anda Bachis, Ioana Pasculeț

Titlu apărut în colecția Coduri şi legi comentate la Hamangiu

Id: #372469

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Scopul autorilor lucrarii Regimul juridic al contraventiilor. O.G. nr. 2/2001 comentata este sa traseze regulile generale dupa care trebuie judecata o plangere contraventionala, tinand seama atat de practica neunitara la nivelul instantelor nationale, cat si de pozitia Curtii Europene a Drepturilor Omului referitoare la aplicarea, in materie contraventionala, a principiilor de procedura penala care protejeaza drepturi fundamentale ale persoanei.

La realizarea comentariilor au fost avute in vedere aspectele controversate din practica judiciara, fiind prezentate si analizate solutii pronuntate recent de instantele judecatoresti, jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, deciziile Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in domeniu, precum si diverse pareri exprimate in literatura juridica de specialitate. Toate acestea sunt insotite de opiniile pertinente ale autorilor si de consideratii de lege ferenda care vizeaza imbunatatirea cadrului legal de reglementare a regimului juridic al contraventiilor.

Regimul juridic al contraventiilor. O.G. nr. 2/2001 comentata se adreseaza in primul rand judecatorilor care solutioneaza cererile de anulare a proceselor-verbale incheiate de agentii constatatori, dar poate fi utila si celor implicati in comiterea unor contraventii sau celor care constata si sanctioneaza astfel de fapte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Chiriţă, Ovidiu Podaru, Anda Bachis, Ioana Pasculeț

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 978-606-27-1728-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu