TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul muncii comentat UJ-MCP-CODUMC-19-N-001
Vezi
galerie

Codul muncii comentat

de Marius Cătălin Preduț

Titlu apărut în colecția Coduri Comentate la Universul Juridic

Id: #261191

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Noua organizare a muncii. Ediția a III-a, completată și revizuită
 

Descriere produs

Actuala ediție a Codului muncii comentat, cum indică și subtitlul acesteia, Noua organizare a muncii, este în continuarea firească a ediției anterioare prin care au fost anticipate instituții esențiale în derularea relațiilor de muncă, cum ar fi telemunca și munca virtuală, sau noile tipuri de contracte de muncă.

 

Comentarii și adnotări substanțiale sunt aduse prin noua ediție ca urmare a modificărilor legislative realizate prin Legea nr. 208/2021 privind utilizarea semnăturii electronice în relațiile de muncă, O.U.G. nr. 117/2021 privind definirea și sancționarea muncii subdeclarate, O.U.G. nr. 36 și 37/2021 privind flexibilizarea activității microîntreprinderilor, prin Legea nr. 151/2020 privind noile forme de discriminare, Legea nr. 213/2020 privind concilierea conflictelor de muncă, O.U.G. nr. 142/2021 privind stabilirea salariului de bază, precum și prin toate celelalte acte normative naționale și europene.


Prin prisma unei lungi și vaste experiențe practice profesionale a autorului, care a favorizat și analizarea detaliată a întregii jurisprudențe din ultimii ani, prezenta lucrare răspunde real multor probleme actuale, în deosebi practice, care apar în derularea relațiilor de muncă și în prelucrarea datelor cu caracter personal, dar și a celor de jurisdicție a muncii, prin analizarea, comentarea și trimiterea la soluțiile pronunțate în practica judiciară.


Astfel, lucrarea de față, fundamentată și pe practica îndelungată a autorului, tratează numeroase probleme de drept substanțial și procedural care apar continuu în interpretarea și aplicarea dispozițiilor Codului muncii și a legislației conexe, dar și cadrul soluționării conflictelor individuale și colective de muncă.


Folosind Codul muncii comentat, practicianul are posibilitatea, cu ușurință, să identifice soluții la problemele și situațiile care apar în derularea relațiilor de muncă.


În același timp, în succesiunea articolelor din Codul muncii, lucrarea se adresează studenților și proaspeților absolvenți, care vor găsi un ghid practic și util pentru a asimila și aprofunda cu claritate instituțiile dreptului muncii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Cătălin Preduț

Data apariției: februarie 2022

ISBN: 9786063909603

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 686

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic