TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Legislatia proprietatii intelectuale. Ediția a 3-a HA-DOT-LPIA8O-19-N-001
Vezi
galerie

Legislatia proprietatii intelectuale. Ediția a 3-a

Id: #306822

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Comparată cu ramurile clasice, dreptul proprietății intelectuale este una dintre cele tinere, dar, în același timp, una dintre cele mai dinamice ramuri ale dreptului, ale cărei importanță și răspândire cresc într-un ritm accelerat, odată cu globalizarea și digitalizarea economiilor.

 

La rândul lor, sursele sau izvoarele dreptului proprietății intelectuale sunt foarte diverse și eterogene – de la tratate și convenții internaționale, directive și regulamente europene până la legi și ordonanțe naționale, ordine și norme metodologice –, ceea ce îngreunează efortul de a citi și înțelege „dintr-o privire” care sunt dispozițiile aplicabile într-o speță concretă, chiar și pentru cei care sunt familiarizați cu domeniul. De aici și necesitatea acestei culegeri, al cărei obiectiv declarat este acela de a aduna întreaga legislație la un loc, ca într-un codex (neoficial) al proprietății intelectuale.

 

Legislația proprietății intelectuale este structurată pe două părți, iar fiecare materie este fixată, pe cât posibil, pe tiparul legislație internă, legislație din dreptul Uniunii Europene și legislație internațională. Partea I, Proprietatea industrială, cuprinde 39 de acte normative (dispoziții generale; mărci, indicații geografice, firme și embleme; desene și modele; modele de utilitate; invenții; noi soiuri de plante; topografiile produselor semiconductoare), iar partea a II-a, Dreptul de autor și drepturile conexe, include 4 acte fundamentale în materie.

extinde
 

Detalii produs

Ediţie îngrijită de: Doru Trăilă

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 9786062718992

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 784

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

Doru Trăilă
Doru Trăilă
Ediţie îngrijită de

Studii: Licențiat în științe juridice (2000) – Facultatea de Drept a Univers...

vezi autor