TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tratat de drept procesual civil (Vol. 2) UJ-CJI-TDDPCV-20-N-002
Vezi
galerie

Tratat de drept procesual civil (Vol. 2)

de Ioan Les, Călina Jugastru

Id: #366585

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul de față cuprinde o analiză amplă a unor instituții de o importanță cardinală pentru soarta procesului civil, iar abordarea promovată de autori se raportează în mod necesar la soluțiile jurisprudențiale promovate în ultimii cinci ani de instanțele noastre judecătorești, dar și de către Curtea Constituțională.

 

De la apariția ediției precedente a Tratatului au intervenit modificări legislative importante, unele chiar spectaculoase, care au condus la reconsiderarea unor instituții procedurale. Iar asemenea modificări de substanță au vizat nu doar căile de atac, ci și materia executării silite și unele proceduri speciale. Toate acestea au format obiectul unei analize aprofundate. În privința procesului civil internațional au fost evidențiate în mod deosebit noile reglementări adoptate la nivel internațional și la nivelul Uniunii Europene.

 

Autorii nădăjduiesc că și acest al doilea volum va fi util tuturor celor care, cu devotament, responsabilitate și pasiune, slujesc justiția românească, dar și absolvenților facultăților de drept, care se pregătesc pentru o carieră juridică importantă. Poate că a sosit momentul să reflectăm și noi asupra constatărilor unui jurist și filozof francez, care remarcă, în urmă cu aproape două secole, că „…în America omul nu ascultă niciodată de un alt om, ci ascultă de justiție sau de lege” (Alexis de Tocqueville, Despre Democrație în America, Ed. Humanitas, București, 2017, p. 150).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioan Les, Călina Jugastru

Data apariției: ianuarie 2020

ISBN: 9786063907227

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 996

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic