TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tratat de drept civil. Succesiunile și liberalitățile HA-DAC-TDDCSI-17-N-001
Vezi
galerie

Tratat de drept civil. Succesiunile și liberalitățile

de Dan Chirică

Titlu apărut în colecția Tratate Hamangiu la Hamangiu

Id: #252670

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Tratat de drept civil. Succesiunile și liberalitățile este o lucrare complexă ce dezvoltă într-o manieră accesibilă și o structură propice înțelegerii cu ușurință materia succesiunilor și liberalităților, astfel cum a fost reglementată de vechiul Cod civil și cum este reglementată de noul Cod civil.

De ce o nouă ediție la un interval relativ scurt de timp de la cea dintâi? În principiu pentru că, „in intervalul de timp de la prima ediție și până în prezent, unele aspecte ale punctelor noastre de vedere exprimate în prima ediție au avut onoarea să se bucure de interesul și atenția altor autori, care, uneori, au exprimat alte puncte de vedere, punând lucrurile într-o altă perspectivă, care se cerea a fi examinată cu atenție, în ideea cristalizării într-un final a soluțiilor cele mai judicioase care să fie urmate de practică în viitor”.

Așadar, pe lângă
• ilustrarea traseului parcurs de normele juridice specifice succesiunilor și liberalităților de-a lungul timpului;
• completarea analizei normelor juridice naționale cu noțiuni de drept comparat, examinându-le în relație cu normele juridice asemănătoare din dreptul din Québec, dreptul francez, italian și german;
• argumentarea și explicarea aplicabilității normelor preluate în cadrul sistemelor juridice originare;
• analizarea diverselor situații juridice atât sub aspectul reglementării vechiului Cod civil, cât și a noului Cod civil;
această nouă ediție aduce noi lămuriri și opinii în scopul clarificării problemelor dificile existențe în această materie.

Acest Tratat de drept civil. Succesiunile și liberalitățile este indispensabil oricărui student la drept în promovarea examenelor și în special oricărui practician dornic de a evolua și de a înțelege în profunzime instituțiile prezentate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Chirică

Data apariției: decembrie 2017

ISBN: 978-606-27-0968-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

Teme: succes

 

Loc în topurile Cartepedia