TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regimul juridic al instrumentelor de plată în dreptul comerțului internațional HA-ALB-RJAIDP-19-N-001
Regimul juridic al instrumentelor de plată în dreptul comerțului internațional
Vezi
galerie

Regimul juridic al instrumentelor de plată în dreptul comerțului internațional

de Alexandru Bulearca

Titlu apărut în colecția Studii şi monografii la Hamangiu

Id: #304079

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Alegerea temei de față s‑a datorat faptului că, din punct de vedere terminologic, doctrina economică, dar și actele normative naționale sau de drept comunitar ori internațional fac confuzie între sintagmele „instrumente de plata” și „mijloace de plata” atunci când vor să desemneze documentul prin intermediul căruia este îndeplinită o obligație pecuniară. În acest sens, prezența lucrare a avut în vedere atât distincția ce trebuie făcută între instrumentele de plată și mijloacele de plată, dar și analiză aprofundata a instrumentelor de plată utilizate în comerțul internațional.

Tratarea descriptivă a regimului juridic specific instrumentelor de plată în dreptul comerțului internațional se îmbină cu o analiză a fiecărei instituții, inclusiv din perspectivă dreptului comparat. Analiză pertinență a prevederilor Codului civil și a legislației speciale incidente în domeniu-inclusiv a reglementărilor în materie existențe atât la nivelul Uniunii Europene și Spațiului Economic European, cât și la nivelul continentelor americane-oferă lucrării caracter de noutate și utilitate practică.

Prezența lucrare nu reprezintă un inventar al dispozițiilor legislative aplicabile în domeniu, ci o analiză doctrinară, utilă, care prin modul de structurare și prin conceptele analizate, poate fi un reper pentru specialiștii din domeniul juridic sau economic – teoreticieni și practicieni.



Autorul

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Bulearca

Data apariției: octombrie 2019

ISBN: 978-606-271-342-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu