TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Piețe de capital HA-CPM-PIEEDC-21-N-001
Piețe de capital
Vezi
galerie

Piețe de capital

de Ciprian Popa Manole

Id: #366644

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Piețele de capital sunt apanajul profesioniștilor comercianți, reprezentând cea mai complexă parte a dreptului comercial. Pe aceste piețe, anumite entități, nu numai societățile comerciale, ci și state sau autorități publice, își pot procura resursele financiare de care au nevoie prin mijloace specifice. Scopul reglementărilor aplicabile este de a încuraja investitorii să-și plaseze economiile în instrumente financiare tranzacționate pe piață, stimulând astfel, că mod principal de finanțare a economiei, capitalismul acționarilor. Piață de capital beneficiază de reglementări proprii, de o arhitectură instituțională proprie sub formă entităților reglementate, precum și de o autoritate proprie de reglementare, supraveghere și control a pieței, Autoritatea de Supraveghere Financiară (A. S. F.).

Lucrarea Piețe de capital este structurată în VIII capitole și conține repere bibliografice și jurisprudentiale relevante. Pentru a facilita consultarea materialului bibliografic, acesta a fost prezentat la finalul fiecărui capitol. Capitolul I prezintă elementele introductive, noțiunile și particularitățile materiei, iar Capitolul ÎI latura instituțională a pieței de capital. Capitolul III tratează emitenții și investitorii pe piață de capital, iar Capitolul IV speciile de titluri de valoare care se pot tranzacționa pe piață, respectiv instrumentele financiare, în special valorile mobiliare. Capitolul V are că obiect tranzacțiile bursiere cu instrumente financiare, iar Capitolul VI ofertele publice de valori mobiliare. Capitolul VII este dedicat protecției acționarilor minoritari, iar Capitolul VIII  regulilor aplicabile grupurilor de societăți pe piață de capital.

Cursul se adresează, în primul rând, studenților în drept, structura să răspunzând tematicii disciplinei studiate în cadrul Facultății de Drept a Universității din București. Lucrarea poate fi utilă și practicienilor dreptului, precum și tuturor celor interesați de reglementările aplicabile piețelor de capital.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ciprian Popa Manole

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 9786062716905

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu