TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Parchetul European. Reglementare. Controverse. Explicații UJ-AAM-PAERCE-21-N-001
Vezi
galerie

Parchetul European. Reglementare. Controverse. Explicații

de Adrian Șandru, Mihai Morar

Id: #366997

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Parchetul European. Reglementare. Controverse. Explicații tratează în mod structurat, coroborat și aplicat prevederile reglementărilor europene în materie, împreună cu dispozițiile corespondențe din Codul de procedura penală, relevând astfel chintesența îmbinării acestora în procesul penal român, printr-o abordare teoretică, orientată mereu spre practică. Pentru a facilita înțelegerea problemelor tratate, cartea conține, dincolo de analiză dispozițiilor europene, comparații și corelații între instituțiile corespondențe din dreptul român și studiază aplicabilitatea concretă în dreptul intern a modalității de lucru a Parchetului European (EPPO). Originalitatea lucrării reiese și din structura inedită în acest context, tributară delimitării parte generală-parte specială, delimitare care însă nu se regăsește în prevederile europene analizate.
 
Utilitatea demersului științific privind nou creată instituție europeană nu se limitează la granițele autohtone, întrucât fiecare capitol pornește de la explicații referitoare la reglementarea europeană sau la situații juridice prevăzute exhaustiv de normele europene, valide indiferent de legislația națională aplicabilă. Totodată, sunt propuse abordări integrate la nivel european ale unor instituții de procedura penală în vederea îndeplinirii efective a scopului pentru care EPPO a fost înființat.
 
În fine, cartea de față este destinată profesioniștilor angrenați în procedurile EPPO, prin faptul că pune în discuție o serie de întrebări de o însemnătate deosebită, pornind de la probleme teoretice, privind eficientă Parchetului European în atingerea scopului sau declarat, și ajungând la aspecte practice, precum natură termenelor prevăzute în Regulamentul EPPO, gestionarea cazurilor prin intermediul Case Management System sau rezolvarea incompatibilităților dintre legislația europeană și reglementările naționale.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Șandru, Mihai Morar

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 978-606-39-0777-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 616

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic