TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Evaziunea fiscală. Legea nr. 241/2005 comentată și adnotată HA-IMC-EFLN2C-19-N-001
Evaziunea fiscală. Legea nr. 241/2005 comentată și adnotată
Vezi
galerie

Evaziunea fiscală. Legea nr. 241/2005 comentată și adnotată

de Ioana Maria Costea

Titlu apărut în colecția Coduri şi legi comentate la Hamangiu

Id: #306466

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Complexitatea fenomenului de evaziune fiscală, emergența unor concepte complementare – cum ar fi optimizarea fiscală, fraudă fiscală, protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene și diversitatea parametrilor de acțiune – au determinat în planul acțiunii de combatere a faptelor ilicite, ce aduc atingere intereselor financiare ale unei instituții publice, variate forme de acțiune caracterizate prin intensitate graduală și teritorialitate distinctă. Astfel, identificăm o serie de mecanisme juridice naționale de combatere a evaziunii fiscale de natură fiscală și penală și o serie de mecanisme de combatere a fraudei la nivel european comunitar.
Astfel, comentariul Legii nr. 241/2005 asigura o prezentare exhaustivă a domeniului protecției intereselor financiare naționale și incidental europene prin instrumente penale – de drept material și de drept procesual –, consacrate în legislația națională română” – Ioana Maria Costea.

Dispozițiile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale sunt analizate în detaliu, prin comentarii ample, cu rol explicativ, ce cuprind atât perspectiva teoretică, cu trimiteri la opinii doctrinare, cât și cea practică, fiind presărate cu numeroase exemple aplicabile și jurisprudența relevanță.

Dispozițiile aplicabile în materie de evaziune fiscală nu sunt lipsite de interpretări diferite. Astfel, sunt vizate probleme referitoare la aspecte de detaliu privind infracțiunile de evaziune fiscală și infracțiunile asimilate, precum și probleme de drept penal specifice privind participația penală, unitatea și pluralitatea de infracțiune. Nu în ultimul rând, sunt analizate și aspecte procesuale privind limitele dintre răspunderea fiscală și răspunderea penală în materie de obligații față de bugetul general consolidat.

Comentariul Legii nr. 241/2005  poate fi un reper pentru specialiștii din domeniul juridic sau economic – teoreticieni și practicieni, dar și pentru toți cei interesați de corectă interpretare și aplicare a dispozițiilor Legii pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Maria Costea

Data apariției: octombrie 2019

ISBN: 978-606-271-369-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 350

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu