TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept transnațional UJ-PCJ-DREPTT-21-N-001
Vezi
galerie

Drept transnațional

de Philip C. Jessup

Titlu apărut în colecția Drept internațional și transnațional la Universul Juridic

Id: #372577

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Realitățile transnaționale ființează dincolo și în cadrul statelor-națiune deopotrivă; ele facilitează coabitarea intra-frontalieră și trans-frontalieră a cel puțin trei tipuri de reguli: regulile de drept internațional, regulile privind conflictul de legi și orice alte reguli – nesubsumabile primelor două categorii de reguli, dar care experimentează normativitatea solidă („hard law”) și lichidă („soft law”) în egală măsură. 

 

Această coabitare diluează distincțiile westphaliene nete dintre sistemul de drept internațional și sistemele de drept local. În plus, au devenit poroase – de-a dreptul volatile – delimitările efectuate între sistemele de drept local însele, pe de o parte, între ordinile juridice și cvasi-juridice, pe de altă parte. Fluidul caracterizează realitățile transnaționale. Iar aceste realități sunt experimentate astăzi de toți: state-națiune, persoane fizice ca atare sau coagulate în osatura corporațiilor.

 

Realitățile transnaționale contemporane – miezul post-post-modernismului neo-westphalian – nu mai pot fi standardizate juridic numai de dreptul internațional sau numai de instituția conflictului de legi sau numai de ordinile juridice, respectiv cvasi-juridice. La jumătatea secolului al XX-lea, profesorul de drept internațional Philip C. Jessup redescoperă noțiunea „drept transnațional” și o propune ca manifest doctrinar. Privit atunci cu neîncredere, manifestul „Jessup” merită să fie recontemplat astăzi.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Philip C. Jessup

Traducător: Radu Bogdan Bobei

Data apariției: martie 2021

ISBN: 978-606-39-0759-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 154

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic