TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept penal român. Partea generală 9786063909504
Drept penal român. Partea generală
Vezi
galerie

Drept penal român. Partea generală

de Cristian Mitrache, Constantin Mitrache

Titlu apărut în colecția Cursuri universitare la Universul Juridic

Id: #306664

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
(Ediția a V-a)
 

Descriere produs

Cursul de Drept penal român – Partea generală, ediția a V-a, revizuită și adăugită, este destinat studenților din anul 2 de studii de la Facultatea de Drept.

 

Și în această ediție, dispozițiile Codului penal au fost sistematizate și examinate pe instituțiile fundamentale ale dreptului penal: infracțiunea, sancțiunile de drept penal și răspunderea penală.

 

Considerăm întemeiată din punct de vedere pedagogic ordinea în care sunt examinate instituțiile dreptului penal, mai întâi aspectele privind aplicarea legii penale române, teoria generală a infracțiunii, sancțiunile de drept penal. Cunoașterea sancțiunilor de drept penal este necesară pentru a înțelege mai bine formele infracțiunii după fazele activității infracționale, unitatea și pluralitatea de infracțiuni, pluralitatea de infractori, răspunderea penală, instituții care au în reglementare și efectele lor, adică a sancțiunilor aplicabile.

 

Au fost valorificate soluțiile Înaltei Curți de Casație și Justiție care, prin decizii ale Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală sau prin Decizii ale Completului pentru soluționarea recursului în interesul legii, au adus clarificări importante privind interpretarea și aplicarea unor dispoziții penale.

 

Și în această a V-a ediție a Cursului de Drept penal român – Partea generală au fost aduse argumente suplimentare și nuanțate unele opinii cu privire la unele instituții ale dreptului penal care au făcut obiectul unor probleme controversate în practica judiciară.

 

Autorii

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristian Mitrache, Constantin Mitrache

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 9786063909504

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 570

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

 

Loc în topurile Cartepedia