Mai sunt în care ai TRANSPORT GRATUIT la orice comandă!

Detalii
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Constituția României. Decizii ale Curții Constituționale, hotărâri C.E.D.O., hotărâri C.J.U.E., legislație conexă. Ed. 3 978-606-27-1261-7

Constituția României. Decizii ale Curții Constituționale, hotărâri C.E.D.O., hotărâri C.J.U.E., legislație conexă. Ed. 3

de Tudorel Toader, Marieta Safta

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Constituția României. Ediția a 3-a
Decizii ale Curții Constituționale, hotărâri C.E.D.O., hotărâri C.J.U.E., legislație conexă

 

În ierarhia normativă a oricărui stat de drept, Constituția reprezintă documentul juridic fundamental, în care sunt consacrate drepturile, obligațiile și îndatoririle cetățenești, principiile și regulile de organizare a statului și a autorităților publice. Aflată într-o conexiune strânsă cu întregul ansamblu legislativ subsecvent, Constituția determină, totodată, cadrul și limitele procesului de legiferare și constituie reperul de bază în activitatea de interpretare și de aplicare a normelor legale.

În acest context, aducem în atenția cititorilor Constituția României – decizii ale Curții Constituționale, hotărâri C.E.D.O., hotărâri C.J.U.E., legislație conexă, aflată la cea de-a 3-a ediție, lucrare care, după cum sugerează și titlul, are un conținut complex. Astfel, sub fiecare articol din Legea fundamentală sunt reproduse soluții cu valoare de principiu din jurisprudența recentă a Curții Constituționale, a Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și a Curții de Justiție a Uniunii Europene. De asemenea, sunt redate textele conexe din Convenția europeană a drepturilor omului și din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene și se fac trimiteri la legislația infraconstituțională.

Prin modalitatea în care a fost alcătuită, cartea Constituția României – decizii ale Curții Constituționale, hotărâri C.E.D.O., hotărâri C.J.U.E., legislație conexă poate fi folosită de către studenții Facultăților de Drept, la înțelegerea și aprofundarea Dreptului constituțional, de către practicienii dreptului, precum și de către orice persoană interesată de fundamentele statului de drept.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tudorel Toader, Marieta Safta

Data apariției: martie 2019

ISBN: 978-606-27-1261-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 680

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Editura: Hamangiu

Pagini: 680

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Drept și legislație >> Legislație: grupată după tematică
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
drept, jurisprudență, organizarea statului, drepturi și obligații cetățenești, legea fundamentală, drept constituțional
Marieta Safta
autor

Marieta Safta este secretar...

vezi autor