TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul muncii 2020. Legislație conexă. Comentarii. Jurisprudență UJ-ALI-CM2LCC-20-N-001
Vezi
galerie

Codul muncii 2020. Legislație conexă. Comentarii. Jurisprudență

de Alexandru Ţiclea

Titlu apărut în colecția Coduri Comentate la Universul Juridic

Id: #318167

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Codul muncii (Legea nr. 53/2003) este unul dintre cele mai importante acte normative din sistemul unitar al dreptului nostru, pentru motivul că privește peste 5 milioane de angajați și sute de mii de angajatori, precum și, indirect, pe membrii de familie ai acestor categorii de persoane. El se aplică atât raporturilor de muncă aflate direct sub incidența sa, cât și celor reglementate prin legi speciale, precum și celor neîntemeiate pe un contract de muncă, în măsura în care normele speciale nu sunt complete, iar aplicarea lor nu este incompatibilă cu specificul raporturilor de muncă respective. Este cazul, de exemplu, al funcționarilor publici, inclusiv al celor cu statut special, magistraților, demnitarilor (primari, viceprimari etc.).

 

Pentru a veni în sprijinul celor care utilizează în practica lor profesională Codul muncii (specialiști în resurse umane, experți în legislația muncii, consilieri juridici, avocați, judecători etc.), fiecare text al acestuia a fost comentat, având în vedere doctrina de specialitate, deciziile Curții Constituționale, soluțiile din practica judiciară, cu precădere ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțate în interesul legii și în dezlegarea unor chestiuni de drept, precum și ale curților de apel.

 

Ne-am referit, totodată, la dispozițiile unor acte normative pe care le-am integrat sau alăturat textelor comentate. În același mod am procedat și cu numeroasele soluții din practica judiciară.

 

Am elaborat această ediție a Codului muncii într-o manieră extinsă, animați de speranța că va reprezenta, fără îndoială, un instrument util și practic de lucru și studiu pentru toți cei interesați.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Ţiclea

Data apariției: august 2020

ISBN: 978-606-390-644-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 1152

Limbă: Română

Dimensiuni: 18x24,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Alexandru Ţiclea
Alexandru Ţiclea
Autor

Studii:Licenţiat în drept (Universitatea din Bucureşti, Facultatea de drept: 197...

vezi autor