TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul civil și Legea de punere în aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019 978-606-27-1251-8
Codul civil și Legea de punere în aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019
Vezi
galerie

Codul civil și Legea de punere în aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019

Titlu apărut în colecția Legislaţie la Hamangiu

37 05 lei
-5% de la 39 lei
Indisponibil
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului

Descriere produs

Descoperă cartea Codul civil și Legea de punere în aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019 de Radu Rizoiu apărută la editura Hamangiu

Lucrarea de față cuprinde Codul civil și Legea de punere în aplicare a acestuia, redata în extras.

Legea nr. 71/2011 conține, în mare, trei categorii de prevederi: 1. dispoziții tranzitorii și de punere în aplicare a Codului civil; 2. dispoziții de modificare și completare a acestuia și 3. dispoziții de modificare și completare a diferitelor legi speciale. Dispozițiile de modificare și completare a textelor din Codul civil nu au mai fost redate separat, întrucât ele sunt înglobate în variantă republicată oficial în M. Of. nr. 505 din 15 iulie 2011 − formă reprodusă în cartea de față. Celelalte dispoziții de șine stătătoare ale Legii de punere în aplicare, mai puțin dispozițiile de modificare și completare a diferitelor legi speciale, sunt redate integral că lege separată față de Cod.

Textul Codului este însoțit de articolele corespondențe din vechiul Cod civil, Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 și celelalte acte normative anterioare al căror conținut a fost absorbit în Codul civil, toate acestea fiind redate la finalul articolelor, cu caractere italice. De asemenea, se fac trimiteri la legislația conexă și sunt prezentate deciziile Curții Constituționale de admitere a unor excepții de neconstituționalitate, recursurile în interesul legii și hotărârile prealabile privind dezlegarea unor chestiuni de drept în materie.

Codul civil și Legea de punere în aplicare include și o tablă de materii detaliată, precum și un index alfabetic, care nu fac parte din textul oficial al Codului civil, ci au fost întocmite de Editură Hamangiu pentru a facilita orientarea și identificarea mai rapidă a instituțiilor/cuvintelor-cheie căutate.

Această ediție cuprinde un studiu introductiv în materia dreptului succesoral, sub semnătura domnului Profesor univ. dr. Gabriel Boroi, în care sunt abordate unele aspecte privind stabilirea drepturilor succesorale atunci când soțul supraviețuitor, beneficiar al unei liberalități neraportabile, vine la moștenire împreună cu descendenții defunctului, dintre care cel puțin unul nu este și descendent al soțului supraviețuitor.

extinde

Detalii produs

Ediţie îngrijită de: Radu Rizoiu

Data apariției: iunie 2019

ISBN: 978-606-27-1251-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 640

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Hamangiu

Pagini: 640

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Drept și legislație >> Legislație: grupată după tematică
Speciale >> Nonfiction
Cuvinte cheie:
reglementări, cod civil, legi, legislatie

Opinia cititorilor