TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Protecția internațională a drepturilor omului. Note de curs 978-606-27-1209-9
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Protecția internațională a drepturilor omului. Note de curs

Laura Cristiana Spătaru-Negură
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Carte universitară
Domeniul drepturilor omului evolueaza in permanenta, iar aceste drepturi pot si vor fi respectate doar in masura in care sunt temeinic cunoscute....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-27-1209-9
Dimensiuni: 14,5x20,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Altele produse autor:

Mai multe despre carte
Descoperă cartea Protecția internațională a drepturilor omului. Note de curs de Laura Cristiana Spătaru-Negură apărută la editura Hamangiu

Domeniul drepturilor omului evolueaza in permanenta, iar aceste drepturi pot si vor fi respectate doar in masura in care sunt temeinic cunoscute. Consideram ca, pe masura ce promovarea drepturilor omului devine mai eficienta, se va crea o adevarata educatie a drepturilor omului care va conduce la mai putine incalcari ale drepturilor omului.

Consacrata prezentarii si analizei sistematice a acestei materii caracterizate prin diversitatea drepturilor garantate, Protectia internationala a drepturilor omului, conceputa sub forma unor note de curs, este structurata in opt capitole care trateaza, in ordine, teoria generala a drepturilor omului, sursele de consacrare si protectie a drepturilor omului, mecanismele la nivel universal si regional (european, inter-american, african, asiatic si musulman). Dupa aceasta prezentare generala, este analizat cu atentie mecanismul european de protectie a drepturilor omului instituit prin Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.

Importanta acordata acestui mecanism de protectie a drepturilor omului creat de catre Consiliul Europei este evidenta, el inspirand si influentand si celelalte continente, promovand astfel drepturile omului de la nivel regional la nivel international.

Autoarea reuseste sa prezinte in mod adecvat problemele protectiei internationale a drepturilor omului, sa deceleze realitatile si provocarile cu care aceasta se confrunta, intr-un demers stiintific bine documentat, echilibrat si corect din punct de vedere metodologic.

Cu certitudine, lucrarea reprezinta o prima editie a cursului universitar si nu un tratat, insa consideram ca intelegerea informatiilor prezentate in aceasta prima editie a ei este vitala, si, astfel cum Conventia mai sus mentionata este un „instrument viu”, asa ne dorim sa fie si acest curs: sa continue in fiecare an sa se imbogateasca cu noi semnificatii si noi interpretari.

Autor: Laura Cristiana Spătaru-Negură
Data apariției: decembrie 2018
Editura: Hamangiu
Pagini: 265
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept, cursuri universitare, drepturile omului
Opinia cititorilor