TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Protecția internațională a drepturilor omului HA-LCS-PIADON-18-N-001
Vezi
galerie

Protecția internațională a drepturilor omului

de Laura Cristiana Spătaru-Negură

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #258499

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Caiet de seminar
 

Descriere produs

După publicarea cursului de Protecția internațională a drepturilor omului în anul 2018, era iminentă apariția unui caiet de seminar care să urmărească materia tratată în curs. Astfel, caietul de seminar este împărțit în șapte lecții care corespund celor șapte seminare din semestru. Considerând că pedagogia facultăților de drept trebuie să se bazeze, astfel, pe o strânsă alianță între curs și seminare, teorie și practică, echipa noastră formează un întreg. Seminarele urmăresc cursul și pregătesc pentru exercițiile care pot fi prezentate la examenul final.


Prin această carte ne propunem să le oferim studenților și masteranzilor noștri o cunoaștere a aspectelor juridice ale protecției internaționale a drepturilor omului, abordând în același timp dezbaterile sociologice și culturale pe care le generează acest subiect.


Lucrarea este deschisă tuturor tipurilor de profiluri și indispensabilă în cadrul a numeroase cursuri de drept. Prelegerile noastre se vor baza în mod necesar pe cunoștinte fundamentale de drept internațional public, pe care le vom reaminti atunci când va fi necesar. Diferitele drepturi protejate sunt prezentate într-un mod dinamic, precum și obligațiile statelor de a garanta protecția drepturilor omului și a diferiților titulari de drepturi (indivizi, grupuri).


Caietul de seminar insistă, de asemenea, pe numeroasele sisteme de protecție internațională a drepturilor omului instituite la nivel universal, precum și la nivel regional (în special european), prin studierea diferitelor instituții, proceduri și surse de drept ale acestora.


Sperăm că prin exercițiile pe care le propunem, să dezbatem la seminar despre o gamă largă de situații juridice, la care să oferim sugestii și sfaturi pentru situațiile concrete din viața cotidiană.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laura Cristiana Spătaru-Negură

Data apariției: martie 2023

ISBN: 978-606-27-2237-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu