TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fișe de drept civil. Partea generală. Persoanele. Drepturile reale principale. Obligațiile. Contractele. Moștenirea 978-606-271-583-0, 978-606-271-611
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Fișe de drept civil. Partea generală. Persoanele. Drepturile reale principale. Obligațiile. Contractele. Moștenirea

Gabriel Boroi, Carla Alexandra Angelescu, Ioana Nicolae
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Concursuri și examene
Fișele de drept civil reprezintă, în acest moment, unica lucrare de acest gen, în materia...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Ediția a 5-a
ISBN: 978-606-271-583-0, 978-606-271-611
Dimensiuni: 20x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Fișe de drept civil. Partea generală. Persoanele. Drepturile reale principale. Obligațiile. Contractele. Moștenirea
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Fișe de drept civil. Partea generală. Persoanele. Drepturile reale principale. Obligațiile. Contractele. Moștenirea de Gabriel Boroi apărută la editura Hamangiu

Fișele de drept civil reprezintă, în acest moment, unica lucrare de acest gen, în materia dreptului civil, care tratează tematica pentru toate concursurile de admitere și definitivat în profesiile juridice.

Cartea Fișe de drept civil este destinată mai ales candidaților ce se pregătesc pentru aceste concursuri, fiind alcătuită astfel încât acopere în primul rând acele materii și instituții ale dreptului civil care fac parte din tematica concursurilor juridice naționale.

În al doilea rând, această carte este adresată studenților care se pregătesc pentru examenele de an sau pentru examenul de licență, având avantajul de a prezenta materia în mod concis și accesibil, axat pe înțelegerea și asimilarea noțiunilor de bază ale dreptului civil, deci, fără teoriile și dezbaterile doctrinare, de multe ori inevitabile în cursurile sau tratatele publicate după intrarea în vigoare a noului Cod civil.

Pe parcursul elaborării lucrării, s-a dovedit unele dintre instituțiile dreptului civil sunt prea ample ca poată fi tratate schematizat, așa cum presupune conceptul fișelor. De aceea, și prezentarea lor s-a făcut de o manieră mai apropiată sintezelor și notelor de curs. Cu toate acestea, am preferat păstrăm titulatura de „fișe”, pentru a delimita această carte de cursurile universitare clasice, dar și pentru a ne încadra în concepția de ansamblu a editurii, care dezvoltă o întreagă serie de fișe pentru concursurile și examenele juridice.
Despre ediția a 5-a:
39 de fișe din toate materiile dreptului civil: Partea generală, Persoanele, Drepturile reale, Obligațiile, Contractele, Moștenirea, Familia.
• O ediție revizuită, cu ample adăugiri, în special în materia persoanelor, a drepturilor reale, a obligațiilor, precum și a moștenirii.
• Anumite fișe au fost restructurate sau completate cu instituții noi și au fost adăugate 4 fișe.
• Cu titlu de noutate, sunt analizate mijloacele de drept civil privind ocrotirea persoanei fizice, înscrierile în cartea funciară, ipoteca mobiliară și imobiliară, aspecte generale privind instituția moștenirii, testamentul, legatul, dezmoștenirea și execuțiunea testamentară.
Acoperă tematica pentru examenele de admitere la INM și în magistratură, de primire în profesia de avocat (avocat stagiar), precum și cel de admitere în notariat (notari stagiari).
Completează informația din edițiile anterioare, cu numeroase precizări, corelări cu alte instituții, precum și tabele comparative, care facilitează înțelegerea diferențelor și asemănărilor dintre instituții similare.
Multe exemple practice și spețe din practica judiciară, pentru înlesnirea procesului de învățare/reținere și înțelegere, pentru antrenarea și dezvoltarea procesului de aplicare a informațiilor în contextul testelor tip grile și mini-spețe.

Dat fiind numărul mare de pagini care s-au adăugat față de ediția anterioară (peste 250), pentru a evita riscul desprinderii filelor, ediția a 5-a a Fișelor de drept civil este tipărită în două volume, structurate astfel: 1. Partea generală. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale; 2. Obligațiile. Contractele. Moștenirea.

Autor: Gabriel Boroi, Carla Alexandra Angelescu, Ioana Nicolae
Data apariției: iulie 2020
Editura: Hamangiu
Pagini: 1312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, concurs, admitere, fișe
Locuri în topurile Cartepedia
Gabriel Boroi - Autor
Gabriel Boroi este Rector al Universității „Nicolae Titulescu” din București din 2012.
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinia cititorilor