TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept comercial. Comercianții 978-606-39-0188-1
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept comercial. Comercianții

Luminița Tuleașcă
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: II. Cursuri universitare
Cu o profundă cunoaștere a stadiului actual al Dreptului comercial național și străin, cartea aduce elemente de noutate majoră atât prin...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-39-0188-1
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Drept comercial. Comercianții
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Drept comercial. Comercianții de Luminița Tuleașcă apărută la editura Universul Juridic

Cu o profundă cunoaștere a stadiului actual al Dreptului comercial național și străin, cartea aduce elemente de noutate majoră atât prin structură și tematică, cât și prin introducerea în literatura juridică română a unor noi abordări, specifice celor mai moderne viziuni din domeniu.
Având o bogată experiența că profesor universitar, avocat și arbitru, în cuprinsul lucrării de fața autoarea a îmbinat aspectele teoretice cu cele practice, fiecare problematică importantă sau/și controversată fiind reflectată prin jurisprudența relevantă națională și europeană.
În sistemul unității dreptului privat român, Dreptul comercial este o ramură a dreptului privat care reglementează activitatea comercială/economică, raporturile juridice la care participă comercianții, precum și regimul juridic al comercianților, prin utilizarea dispozițiilor Codului civil și a regulilor speciale derogatorii și/sau complementare conținute de legile speciale naționale, europene și internaționale, uzanțele comerciale, principiile generale ale dreptului comercial și jurisprudența obligatorie. În esența, dreptul comercial reglementează „materia comercială”, respectiv activitatea comercială – sub aspectul conținutului concret al acesteia: tranzacțiile comerciale – și regimul juridic al comercianților/profesioniștilor‑comercianți.

În acest context, autoarea abordează materia Dreptului comercial în două cărți: „Comercianții” și „Activitatea comercială”.
Prin aceasta se relevă o repoziționare doctrinară prin raportare la prima ediție a cărții, intitulată: „Drept comercial. Întreprinderile comerciale”.
Această carte este consacrată comercianților – celor care desfășoară activitate comercială sub forma întreprinderilor, desemnați, în modalitatea utilizată de legiuitorul național și european, prin cea mai adecvată și cunoscută noțiune, și anume cea de „comerciant”.
Această ediție a cărții conține titluri principale dedicate celor mai importante instituții ale dreptului comercial: întreprinderile și întreprinderile comerciale; regimul juridic al comercianților persoane fizice și persoane juridice; obligațiile profesionale ale comercianților, și anume: publicitatea prin registrul comerțului, ținerea evidenței contabile a activității comerciale și concurența comercială; societățile comerciale – reguli generale și speciale aplicabile fiecărei forme de societate comercială.
Lucrarea răspunde cerințelor primei parți a disciplinei „Drept comercial” din cadrul planurilor de învățământ ale tuturor facultăților de drept din sistemul de învățământ superior de stat și privat.
Cartea îmbină aspectele teoretice cu cele practice, fiecare problematică importantă și/sau controversată fiind analizată prin prisma jurisprudenței relevante a instanțelor arbitrale și statale române, în special a Înaltei Curți de Casație și Justiție, și a Curții de Justiție a Uniunii Europene, precum și a jurisprudenței străine relevante.

Obiectivul cărții este acela de a introduce elemente de noutate majoră, prin structură și conținut, în materia dreptului comercial și, printr‑o abordare specifică celor mai moderne viziuni din domeniu, să ofere o lucrare utilă studenților și practicienilor.

Autor: Luminița Tuleașcă
Data apariției: ianuarie 2018
Pagini: 436
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept, legislație, jurisprudență, curs universitar
Opinia cititorilor