TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept civil. Persoanele. Probele. Prescripția 978-606-673-999-3
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept civil. Persoanele. Probele. Prescripția

Luiza Cristina Gavrilescu
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: II. Cursuri universitare
Lucrarea de față, Drept civil. Persoanele. Probele. Prescripția, a fost concepută ca o continuare a lucrării Drept civil. Partea generală,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-673-999-3
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Drept civil. Persoanele. Probele. Prescripția
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Drept civil. Persoanele. Probele. Prescripția de Luiza Cristina Gavrilescu apărută la editura Universul Juridic

Lucrarea de față, Drept civil. Persoanele. Probele. Prescripția, a fost concepută ca o continuare a lucrării Drept civil. Partea generală, în așa fel încât să se completeze prezentarea instituțiilor fundamentale ale dreptului civil. Concepută ca un curs universitar, lucrarea se adresează în principal studenților, urmărind explicarea noțiunilor și a mecanismelor care guvernează materia persoanei fizice și a persoanei juridice, a probei raportului juridic civil, precum și a prescripției extinctive.

Din materia persoanei fizice și a persoanei juridice au fost tratate, în principal, aspectele care se referă la capacitatea civilă și identificarea acestora, ținând cont că alte aspecte ce țin de aceste subiecte formează obiectul de studiu al Dreptului familiei și al Dreptului comercial. Din materia probelor, accentul este pus pe chestiunea admisibilității mijloacelor de dovadă a raportului juridic civil, întrucât problema administrării și a aprecierii probelor este tratată în lucrările de drept procesual civil. Problema determinării mijloacelor de probă rămâne însă strâns legată de dreptul material, chiar dacă reglementarea a fost preluată în prevederile Codului de procedură civilă. O altă temă de interes în cadrul lucrării este aceea a prescripției extinctive, având în vedere implicațiile practice ale acesteia în soluționarea cauzelor civile. În mod particular, s-au analizat diferențele de reglementare ale acestei materii între vechiul și noul Cod civil, în condițiile în care normele de drept tranzitoriu trimit la aplicarea regulilor sub imperiul cărora au început să curgă termenele de prescripție neîmplinite la dată intrării în vigoare a reglementării actuale.

Prezentarea tuturor acestor teme este însoțită de numeroasele trimiteri la situațiile de referința din practica judiciară, identificându-se soluțiile cele mai bine argumentate pentru soluționarea problemelor controversate. În consecința, lucrarea va fi deopotrivă utilă și practicienilor din domeniul dreptului, care vor găsi răspunsuri la spețele cu care se confruntă.

Lect. univ. dr. Luiza-Cristina Gavrilescu

Autor: Luiza Cristina Gavrilescu
Data apariției: martie 2017
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept, legislație, cursuri universitare
Opinia cititorilor