TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Curs de drept civil. Partea generală HA-CAA-CDDCPG-21-N-001
Curs de drept civil. Partea generală
Vezi
galerie

Curs de drept civil. Partea generală

de Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #373480

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicat inițial în noiembrie 2011 – fiind, de altfel, și primul curs de drept civil tipărit după intrarea în vigoare a noului Cod civil – și reeditat apoi în octombrie 2012, Cursul de drept civil. Partea generală s-a bucurat de un succes constant și oarecum neașteptat, față de proiecțiile noastre la vremea respectivă. Cartea continuă să fie solicitată în câteva mii de exemplare anual, fapt care ne-a convins de utilitatea și importanța abordării clare și succinte a materiei, mai ales pentru studenții de anul I, care iau prima dată contact cu substanța dreptului civil.

Totuși, pe lângă analiza modificărilor legislative intervenite în ultimii 10 ani, noua ediție cuprinde numeroase explicații și exemple, utile studenților în procesul de învățare. De asemenea, este completată cu spețe recente din practica judiciară și cu trimiteri la deciziile obligatorii pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea Constituțională, relevante pentru instituțiile studiate. Am păstrat în finalul cărții și anexa cu testele tip grile și mini-spețe (trei variante de răspuns, cu unul sau două răspunsuri corecte), necesare celor care se pregătesc pentru examene și doresc să-și verifice cunoștințele, revizuind testele existente și adăugând peste 100 de teste noi.

Acest mod de tratare a materiei are în vedere o dublă utilitate: cursul este conceput, desigur, pentru studenți, însă exemplele practice, culese din toate instituțiile noului Cod civil, jurisprudența selectată, discuțiile pe marginea unor texte mai puțin clare ale codului și propunerile pe care le facem pentru aplicarea în practică a acestor texte, precum și corelațiile cu legea procesuală civilă în vigoare sunt, de fapt, gândite și scrise aici în primul rând pentru practicieni.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu

Data apariției: mai 2021

ISBN: 978-606-678-803-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 504

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu