TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scurtă istorie a tuturor PU-ADR-SCUIAT-17-N-001
Scurtă istorie a tuturor
Vezi
galerie

Scurtă istorie a tuturor

de Adam Rutherford

Titlu apărut în colecția Co-lecția de știință la Publica

Id: #250669

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Povestea aceasta este despre tine. 

Spune cine ești și cum ai apărut. Este povestea ta unică, la fel cum unică este pentru fiecare dintre cei 100 de miliarde de oameni moderni care au văzut vreodată lumina zilei. În același timp, este povestea noastră colectivă, pentru că fiecare purtăm în genom istoria speciei – nașteri, morți, boli, războaie, foamete, migrații și sex din belșug. 

De la prima descifrare, în 2001, genomul uman a făcut obiectul unei multitudini de afirmații, contraafirmații și mituri. De fapt, după cum explică Adam Rutherford, genomurile noastre trebuie citite nu ca pe manuale de instrucțiuni, ci ca niște poeme epice. ADN-ul determină mult mai puține despre noi ca indivizi decât ni s-a spus, dar enorm de multe despre noi ca specie. 

În această călătorie captivantă prin peisajul tot mai vast al geneticii, Adam Rutherford ne dezvăluie ce ne spun genele despre istorie și ce ne spune istoria despre gene. De la oameni de Neanderthal la crimă, de la capetele roșii la rasă, de la regi morți la ciumă, de la evoluție la epigenetică, volumul de față este un portret nou, care iluminează și desființează mituri, al nostru așa cum suntem și al devenirii noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adam Rutherford

Traducător: Anca Bărbulescu

Data apariției: 2017

ISBN: 978-606-722-270-8

EAN-16: 978606722270

Copertă: Paperback

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Un nou tip de știință pare a scrie o altă istorie despre noi, oamenii. Genomica, această nouă disciplină care studiază genele oamenilor, propune o viziune identitară asupra felului în care noi am ajun......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Magistrală, informativă și fermecătoare.

Peter Frankopan

Amplă, plină de spirit și de surprize și presărată cu revelații sclipitoare. Rutherford dezvăluie istoria epică a speciei umane, înscrisă în ADN.

Alice Roberts

Genetica ne deschide calea spre trecut mai larg ca niciodată. Adam Rutherford pune genele la locul lor din genealogie cu mare talent.

Matt Ridley
Adam Rutherford
Adam Rutherford
Autor

Adam Rutherford este scriitor și realizator de emisiuni pe teme științifice. A s...

vezi autor