TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria limbii romane PO-ALP-ISTOLR-11-N-001
Istoria limbii romane
Vezi
galerie

Istoria limbii romane

de Alexandru Philippide

Id: #204387

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Istoria limbii romane cuprinde ciclul de prelegeri predate de Alexandru Philippide, între anii 1893 și 1933, la Universitatea din Iași. Pentru reconstituirea textului s-au folosit manuscrisul autograf al ultimelor două părți ale cursului (Istoria sunetelor și Istoria formelor), precum și caietele unor foști studenți ai lui Philippide, din diferite perioade (Mihai Costachescu, Iorgu Iordan, Ion Lăzărescu, Elvira Irimia, Virginia Ghibu, Lucia Pop, Haralambie Mihăescu, D Strungaru). Textul, amplu adnotat, este completat de Bibliografie, un Indice de autori și un Indice de cuvinte, forme gramaticale, variante fonetice și elemente derivative, rezumate în limbi străine de circulație (germanăengleză și francezăși o Anexă în care au fost reproduse hărți și fotocopii după manuscrisul autograf al lui Philippide și după caietele elevilor săi.

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-973-46-1892-7

EAN-16: 978973461892

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 720

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Ca profesor, Philippide impresiona pe elevii sai si prin marea lui eruditie, dar si prin exemplul viu, de muncitor indirjit si de om pasionat pentru stiinta si pentru profesiunea pe care o practica. Opera lui Philippide despre originea poporului roman este nationala in cel mai inalt si mai frumos inteles al cuvintului, prin subiect, ca si prin rezultatele obtinute.” 

Iorgu Iordan

"Cind eram student, am ajuns la concluzia ca Philippide este unul din cei mai mari lingvisti din toate tarile si din toate timpurile. Datoresc imprejurarii ca l-am avut pe A. Philippide profesor faptul ca am inceput sa ma ocup de lingvistica si faptul ca m-am pasionat de aceste studii.” 

G. Ivănescu