TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dicționar de informatică - ediție revizuită și adăugită CO-TRA-DDIERI-17-N-001
Dicționar de informatică - ediție revizuită și adăugită
Vezi
galerie

Dicționar de informatică - ediție revizuită și adăugită

de Traian Anghel

Id: #250457

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Acest dicţionar le oferă cititorilor posibilitatea de a avea acces, folosind o singură sursă, la definiţiile unui număr mare de termeni utilizaţi în informatică şi în studiul sistemelor informatice. Definind circa două mii de termeni, lucrarea clarifică într-o manieră simplă şi accesibilă sensul unor cuvinte şi expresii incluse în vocabularul de bază al informaticii.

Dicţionarul a fost elaborat astfel încât să poată fi consultat de utilizatori cu diverse niveluri de pregătire în domeniul calculatoarelor, de la începători la specialişti. Această abordare ţine seama de faptul că tehnica de calcul este utilizată de un număr din ce în ce mai mare de persoane, în diverse scopuri. Un număr important de termeni se referă la utilizarea calculatoarelor în activitatea de predare-învăţare-evaluare în educaţie (e-Learning). Aceştia sunt definiţi in extenso, oferindu-le educatorilor un util material didactic. De asemenea, sunt prezentate pe scurt biografiile unor personalităţi ştiinţifice (programatori, matematicieni, ingineri) care au adus contribuţii decisive la dezvoltarea informaticii şi a sistemelor informatice.

În sfârşit, lucrarea include prezentări ale unor aplicaţii populare, atât proprietare, cât şi open source, precum şi ale unor site-uri care oferă diverse resurse, software şi servicii folosite adesea şi în educaţie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Traian Anghel

Data apariției: octombrie 2017

ISBN: 978-606-793-178-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Traian Anghel
Traian Anghel
Autor

Traian Anghel, profesor cu gradul didactic I la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”...

vezi autor