TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regele şi cadavrul HU-HEZ-REGEIC-21-P-001
Vezi
galerie

Regele şi cadavrul

de Heinrich Zimmer

Id: #371217

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Poveste despre biruinţa sufletului asupra răului
 

Descriere produs

Cum poate găsi sufletul nostru drumul atât de anevoios spre adevărul universal al Fiinţei? Iată preocuparea marelui indolog Heinrich Zimmer în această carte pasionantă, destinată atât specialiştilor, cât şi, poate mai ales, unui public interesat de semnificaţiile vitale mai adânci închise în simbolurile mitologice şi religioase. Autorul, urmând firul unor naraţiuni selectate dintr-un arc cultural extrem de vast (islamul, spiritualitatea celtică precreştină, creştinismul medieval şi hinduismul timpuriu), oferă o succesiune unitară de eseuri prin care demonstrează – pe linia lui C.G. Jung – în ce măsură moştenirea spirituală a omului arhaic se configurează în straturile inconştiente cele mai profunde ale psihismului nostru. Doar în străfundurile sufletului se desfăşoară – nu-i aşa? – lupta, cu deznodământ mereu surprinzător, dintre principiile omniprezente ale binelui şi răului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Heinrich Zimmer

Traducător: Sorin Mărculescu

Data apariției: martie 2021

Titlu original: The King ant the Corpse. Tales of the Soul´s Conquest of Evil

ISBN: 978-973-50-7044-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 308

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Humanitas

Teme: mitologie, adevăr, creștinism

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,În cartea asta am aflat că diletant vine de la verbul dilettare care înseamnă a se delecta cu, a se desfăta, adică persoana care găsește plăcere în ceva. Mai târziu conceptul de diletant a îmbrăcat și......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„În câte cărți, ca editor, nu am crezut în zadar, nu mi-am pus speranțele, și pe câte nu le‑am făcut să intre în lume cu gândul de a împărtăși celorlalți bucuria și profitul lecturii lor!  Regele și cadavrul e una dintre acele cărți care, odată citite, încep să facă parte din desenul sufletului tău. O vei purta în tine toată viața și o vei așeza, ca pe bunul cel mai de preț, pe raftul cărților-bijuterii.  Neavând parte la noi de primirea pe care ar fi meritat-o, mi-a rămas ca un ghimpe în inimă. Dar, cine știe, poate că abia acum a sosit vremea acestor pagini scrise de un mare savant al secolului XX, o carte a marilor povești despre bine și rău.”

Gabriel Liiceanu

„Pe Heinrich Zimmer l-am cunoscut la începutul anilor ’30. Am găsit în el un om genial cu un temperament extrem de viu. Vorbeam mai ales despre mitologia indiană. În întreaga sa ființă, Zimmer a fost un puer aeternus, care, pe aripile unui limbaj strălucitor, făcea să înflorească toți mugurii din grădinile legendelor indiene. I-a împărtășit și soarta, căci tânăr moare cel ce e iubit de zei. Atât Zimmer, cât și Richard Wilhelm aveau o naivitate genială. Amândoi păreau să trăiască în realitate ca într-o lume străină, în timp ce ființa lor cea mai lăuntrică urma, neexplorată și neatinsă, linia sumbră a destinului.”

C.G. Jung
Heinrich Zimmer
Heinrich Zimmer
Autor

Heinrich [Robert] Zimmer s-a născut la Greifswald, la 6 decembrie 1890, ca fiu a...

vezi autor