TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O viață în scrisori (Vol. 1) PO-APC-OVNSCI-18-N-001
O viață în scrisori (Vol. 1)
Vezi
galerie

O viață în scrisori (Vol. 1)

de Anton Pavlovici Cehov

Id: #257241

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Corespondenţă (1879-1890)
 

Descriere produs

Am de gând să-mi sigilez toate scrisorile și să le las prin testament, cu clauza să fie desigilate peste 50 de ani...”, glumea Cehov, după ce citise un articol inflamat al lui A.I. Goncearov despre dreptul scriitorilor de a dispune interzicerea publicării postume a unor texte de interes privat. Era sau nu era Cehov conștient de valoarea propriilor scrisori în postumitate? Este o întrebare la care răspunsul întârzie. Cert este că, în numai 29 de ani (scriitorul se sfârșea la 2 iulie 1904), a expediat aproape 4.400 de scrisori. Din lunga serie, acest prim volum selectează o parte restrânsă, care are în vedere mai degrabă momente din viața literară a autorului, decât detaliile mărunte ale vieții de zi cu zi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anton Pavlovici Cehov

Traducător: Sorina Bălănescu

Data apariției: octombrie 2018

Titlu original: A Life in Letters

ISBN: 978-973-46-7558-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 472

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,În ziua de azi a scrie de mână şi a trimite o scrisoare sunt considerate obiceiuri de modă veche. O scrisoare e un document personal, în care până şi ştersăturile sau tăieturile au farmecul lor. Un te......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Corespondenţa este, pentru el, o necesitate vitală. Cehov scrie scrisori aşa cum respiră. Pentru istorici şi sociologi, scrisorile îşi păstrează până astăzi interesul prin valoarea lor de informaţie autentică, de trăire nemijlocită a realităţilor culturale, sociale şi (mai puţin) politice ale Rusiei de la sfârşitul secolului XIX. Pentru istoricii literari, scrisorile sunt un bun nepreţuit, o cardiogramă precisă care surprinde palpitul vieţii şi al creaţiei autorului de geniu, depăşind valoarea strict biografică.

Sorina Bălănescu

Intelectualul lui Cehov e un om în care se amestecă cea mai profundă bună-cuviinţă de care e în stare fiinţa umană cu o aproape fatală incapacitate de a-şi realiza idealurile şi de a-şi pune principiile în aplicare; un om devotat frumuseţii morale, bunăstării poporului său, bunăstării universului său, dar care nu poate să facă nimic folositor pentru el; risipindu-şi puţin câte puţin existenţa provincială într-un abur de visuri utopice, ştiind exact ce e bine, ştiind care sunt lucrurile pentru care merită să exişti… Într-o epocă în care toţi trăiesc sub semnul lui Goliat, e foarte folositor să citeşti despre delicatul David.” 

Vladimir Nabokov
Anton Pavlovici Cehov
Anton Pavlovici Cehov
Autor

Anton Pavlovici Cehov, una dintre cele mai marcante figuri ale literaturii ruse...

vezi autor