TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ludice. Exerciții de umor criptic HU-GAL-LUEDUC-19-N-001
Vezi
galerie

Ludice. Exerciții de umor criptic

de Gabriel Liiceanu

Titlu apărut în colecția Seria de autor Gabriel Liiceanu la Humanitas

Id: #306339

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Nu mai țin minte întocmai când mi-a venit ideea acestui volum. E bine să te cațeri din când în când pe acoperișul lumii, mi-am spus, și să râzi de tine și de alții, cu dorința de a scăpa măcar o clipă de masca gravă pe care ți-au întipărit-o pe figură filozofia, textele speculative și scrisul «încruntat».


Știam însă că riscul de a te face de râs propunându-ți să-i faci pe alții să râdă era mare. De altfel, un autor al editurii, cel puțin la fel de «serios» ca și mine, ratase experiența evadării în registrul comic. Culmea e că tocmai eu îl sfătuisem să renunțe la ideea publicării! Nu mă ascultase. La capătul eșecului, fără să-mi poarte pică, îmi spusese obidit că e mai ușor să faci un cititor să plângă decât să râdă.


Dacă voi păţi şi eu la fel? m-am întrebat, după ce am pus laolaltă cele 14 texte care se voiau pline de haz...” – GABRIEL LIICEANU

 

„Vă închipuiți cât de mare mi-a fost uluirea să văd, în toamnă, deși spusesem clar că mi-am retras cartea, vitrina librăriei Humanitas de la Cișmigiu plină cu exemplare ale volumului Ludice. Exerciții de umor criptic. Eram compromis pe vecie! Am sunat-o pe doamna directoare a editurii, care, jenată, mi-a povestit că, după cearta crâncenă dintre mine și editor, editorul insistase ca volumul să fie totuși publicat, «ca să nu vă pierdem ca autor». Am anunțat-o că, pentru acest afront echivalent cu o tentativă de compromitere, voi da editura în judecată și voi cere despăgubiri de un milion de euro.


Așadar nu uita, dragă cititorule: acest volum a apărut fără acordul autorului. Aceste pagini nu mă reprezintă! De altfel, în locul meu ca autor, contractul cu editura a fost semnat de Liiceanu ca editor. Nu mă îndoiesc că acest șiretlic va fi scos la lumină de instanță. Voi cere și expertiză grafologică, deși, semnăturile fiindu-ne identice, nu știu cum vor ieși din încurcătură doamnele și domnii judecători.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Liiceanu

Ilustrator: Angela Rotaru

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 978-973-50-6591-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 152

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: umor, absurd

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Relația mea cu scrierile lui Gabriel Liiceanu a fost una destul de tensionată. Am citit cu o reală plăcere atât Jurnalul de la Păltiniș, cât și Epistolarul, cărți în care am făcut cunoștință mai degra......“

citește mai mult
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu
Autor

Gabriel Liiceanu este unul dintre cei mai importanţi autori de „literatură perso...

vezi autor