TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnal de subiecte CV-TUO-JDSPPC-12-N-001
Jurnal de subiecte
Vezi
galerie

Jurnal de subiecte

de Tudor Octavian

Id: #208907

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Pentru povestiri, comedii şi romane mici
 

Descriere produs

Tudor Octavian s-a născut în 1939 la Brăila. A studiat arhitectura şi filologia. A debutat în 1969 cu volumul Povestiri diferite, la editura Eminescu. A publicat mai multe cărţi de proză — romane: Noiembrie vitezăBanda lui Mobius, Sortiţi iubirii; povestiri: Istoria unui obiect perfectMihai, stăpânul şi sluga lui, Mihai; nuvele: Firul principal – Cuadratura cerculuiMotivul – Celălalt – Afară din joc.


După 1990, a publicat două culegeri de pamflete politice şi sociale — Tratat de înjurături, Işi II — şi mai multe culegeri de texte scurte: PovestiriOameni normali248 de povestiriMomente, schiţe, însemnăriProşti, dar mulţi, Povestiri foarte scurte, Povestiri la cafeaua de dimineaţă, Alte povestiri la cafeaua de dimineaţă, precum şi două volume de Povestiri alese.

 

Timp de câteva decenii, a publicat cronici la expoziţiile de artă şi recenzii la cărţile de artă, în principalele ziare şi reviste româneşti.

 

De asemenea, începând cu anul 1985, a publicat la edituri cu prestigiu mai multe monografii şi reconsiderări biografice şi estetice interesând artele plastice: Vermeer şi criticii săi, Florin NiculiuGabriel CatrinescuEugen BratfanofPictori români uitaţiJean ChelerOtilia Mihail Oteteleşanu300 de pictori români(co‑autor la dicţionar), Ion Pacea (capitole şi fotografii, în volumul conceput de Dinu Pacea), Viaţa şi opera pictorului Sever Burada, Tablouri frumoase, autori necunoscuţiCarul cu boi. Pictura în România, 1800–2000.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tudor Octavian

Data apariției: 2012

ISBN: 978-606-588-405-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche