TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Între înger şi fiară HU-LUB-NTRNIF-11-P-001
Vezi
galerie

Între înger şi fiară

de Lucian Boia

Titlu apărut în colecția Seria de autor Lucian Boia la Humanitas

Id: #201686

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea profesorului Lucian Boia a apărut mai întâi în Franţa. Originalul savant, iniţiator al unei discipline, istoria imaginarului, ne surprinde, ne intrigă şi ne delectează încă o dată. Cum să nu te intereseze să afli cum şi în ce pliu al timpului istoric real au luat naştere legendele şi miturile cel mai larg răspândite? Invitându-ne la o lungă călătorie iniţiatică şi recurgând în permanenţă la exemple, autorul trece în revistă toate acele fascinante creaţii născute din mariajul fanteziei omeneşti cu istoria.

 

De la amazoane la extratereştri, de la cinocefali la mutanţi, de la sălbatic la supraom, fiecare exemplar e cercetat cu răbdare şi migală de pedant om de ştiinţă. Ironia fină şi verva sa bine-cunoscute nu lipsesc nici din această carte, pentru toate vârstele şi gusturile. Iar expediţia pe care ne-o propune ea reprezintă de fapt o descoperire a spiritului uman şi o incursiune în sufletele noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lucian Boia

Traducător: Brânduşa Prelipceanu

Data apariției: 2011

Titlu original: Entre l’ange et la bête - le mythe de l’homme différent de l’antiquité à nos jours

ISBN: 978-973-50-2941-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 260

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

 

Opinii editoriale

„Omul diferit este un martor al istoriei, înregistrându-i cu fidelitate oscilaţiile, ca şi atitudinile schimbătoare ale spiritului uman. Este însă în acelaşi timp şi un martor al permanenţelor, punând în evidenţă unitatea şi continuitatea fundamentală care îi apropie pe oameni, indiferent de secol şi spaţiu de civilizaţie. Prin nenumăratele sale materializări, Omul diferit dovedeşte, în chip paradoxal, că omul real, creatorul său, deşi el însuşi mereu diferit, mereu altul, rămâne totuşi, în esenţă, acelaşi.”

Lucian Boia
Lucian Boia
Lucian Boia
Autor

Lucian Boia, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultate...

vezi autor