TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Despre inimă și alte eseuri HU-ANP-DEIIAE-17-N-001
Vezi
galerie

Despre inimă și alte eseuri

de Andrei Pleșu

Titlu apărut în colecția Seria Andrei Pleşu la Humanitas

Id: #248941

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Suntem confiscați de „actualitate”! Adică de „știri”, „analize” politice, informații de ultimă oră, confruntări de partid și reportaje de front din peisajul instituțional al momentului. Toate „fierbinți” și trecătoare. Cartea de față încearcă să iasă din strânsoarea acestor actualități evanescente (inactuale în fond, de vreme ce se uită în câteva zile), pentru a sonda teritoriul unor aparente „inactualități”: cele despre care nu prea vorbim, în ciuda relevanței lor universale și a impactului lor constant asupra vieților noastre. „Inactualități” care ne macină subliminal, care constituie, de fapt, substanța inevitabilă a căutărilor, spaimelor și nedumeririlor noastre.

 

Nu promit că, la capătul lecturii, cititorul va fi „edificat” asupra problemelor de care m-am ocupat: rostul și istoria inimii, neliniștile și promisiunile bătrâneții, meteahna prostiei, sensul răului. Dar va regăsi, poate, un repertoriu de întrebări acute, cu a căror țesătură nu mai apucă, „ocupat” cum este (cum suntem toți), să se confrunte. Îmi fac iluzia că paginile acestea vor avea măcar efectul unor scurte promenade igienice, în afara hărțuielii cotidiene.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Pleșu

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-973-50-5773-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Cea mai recentă carte semnată Andrei Pleșu este formată din rescrierea a patru conferințe, ținute de acesta cu diferite ocazii, între anii 2006 și 2015. Acestea sunt: Despre inimă, Despre bătrânețe, D......“

citește mai mult
Andrei Pleșu
Andrei Pleșu
Autor

Andrei Gabriel Pleșu s-a născut la 23 august 1948, în București. Este un scriito...

vezi autor