TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De la statuie la piatră PO-JOS-DELSLP-17-N-001
De la statuie la piatră
Vezi
galerie

De la statuie la piatră

de José Saramago

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #248091

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această carte a fost publicată cu sprijinul Directoratului General pentru Cărți, Arhive și Biblioteci al Ministerului Culturii din Portugalia.

„Jose Saramago spunea că trebuie să fim grijulii cu cărțile, fiindcă ele poartă înăuntrul lor un om, pe autor. Cartea această este o casă locuită, la superlativ, de autor. În ea se află îndoielile și uimirile lui, dezvăluirile lui și deopotrivă satisfacția intimă de a vedea cum opera crește alături de ființa umană, care într-o zi s-a decis să scrie ca să înțeleagă și ca să fie îndrăgită.” (Pilar del Rio)

„[De la statuie la piatră]… este și o formă de a ne exprima recunoștința față de gânditorul care a fost Saramago, pentru care scrisul, mai mult decât o activitate pur ficțională, este dictat de nevoia de a cerceta destinul umanității, pasiunile și furiile care o determină, adoptând o perspectivă care oscilează între prezent și trecut, cu un puternic accent etic și ideologic, pe lângă cel afectiv, și aflându-se într-o căutare neobosită, de cele mai multe ori dureroasă, a unui răspuns.” (Giancarlo Depretis)

extinde
 

Detalii produs

Autor: José Saramago

Traducător: Simina Popa

Data apariției: martie 2017

ISBN: 978-973-46-6520-4

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin

José Saramago
José Saramago
Autor

José Saramago s-a născut la 16 noiembrie 1922 în Azinhaga (Ribatejo), într-o fam...

vezi autor