TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Corupția ucide? CV-OAZ-CORUPU-19-N-001
Vezi
galerie

Corupția ucide?

Titlu apărut în colecția Argument la Curtea Veche

Id: #306582

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În România, toată lumea vorbeşte despre corupţie. Dar cu cât este mai invocat, cu atât conceptul devine mai ambiguu, mai greu de delimitat, iar fenomenul la care face referire, mai greu de contracarat.


Textele acestui volum colectiv abordează problema corupţiei după chipul şi asemănarea autorilor lor: analitic, speculativ, narativ, emoţional, la rece şi la cald. Cei 11 autori abordează cauzele şi formele de manifestare ale corupţiei şi fac clarificări conceptuale. Analiazează corupţia prin prisma relaţiei dintre sfera morală şi cea politică şi prin prisma raportului dintre individ şi sistemul de guvernare. Și nu în ultimul rând, îşi povestesc propriile victorii şi înfrângeri.

 

Texte de: Diana Margarit, Cristi Danileţ, Laurenţiu Ungureanu, Radu Ghelmez, Dragoş Dodu, Alec Bălăşescu, Dorina Pătrunsu, Emilian Mihailov, Șerban Marinescu, Raluca Feher, Oana Zamfirache.



Alte titluri pentru OanaZamfirache (coordonator):
Ea (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Oana Zamfirache

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 978-606-44-0421-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 162

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: societate

 

Opinii editoriale

În ciuda faptului că se vorbește foarte des despre corupție în spațiul public românesc, conceptul ei rămâne unul controversat, cu multiple sensuri și semnificații care deseori sunt greu de reconciliat.

Diana Mărgărit

Consecințele negative ale corupției nu sunt epuizate doar de faptul că resursele au fost deturnate de la destinatarii legitimi. O consecință mai puțin evidentă, dar insidioasă, este slăbirea încrederii participanților la contractul social în dezirabilitatea regulilor stabilite.

Oana Zamfirache

Când resursele sunt limitate, iar toată lumea este într-o luptă acerbă cu toată lumea, participarea la coruperea instituțiilor ne apare fiecăruia drept o strategie de supraviețuire. Nu mai contează că în final vom pierde cu toții. Acolo unde corupția este endemică, majoritatea serviciilor publice nu mai servesc publicul.

Emilian Mihailov
Oana Zamfirache
Oana Zamfirache
Coordonator

Oana Zamfirache a obținut titlul de doctor în filozofie cu o teză despre feminis...

vezi autor