TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce a văzut câinele şi alte aventuri PU-MAG-CAVCIA-12-N-001
Ce a văzut câinele şi alte aventuri
Vezi
galerie

Ce a văzut câinele şi alte aventuri

de Malcolm Gladwell

Id: #228982

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Poveștile ce alcătuiesc cartea Ce a văzut câinele provin din paginile publicației New Yorker, la care scriu începând cu anul 1996. Din multitudinea de articole publicate de atunci încoace, acestea îmi sunt cele mai dragi. Le-am grupat în trei categorii. Prima secţiune e dedicată personalităţilor obsesive şi celor pe care-mi place să-i numesc genii minore (nu de talia unora ca Einstein, Winston Churchill, Nelson Mandela şi alţi arhitecţi ai lumii în care trăim, ci alții mai modeşti, precum Ron Popeil, care vindea Chop-O-Matic, sau Shirley Polykoff, celebră pentru întrebarea: „A făcut-o sau n-a făcut-o? Numai coafeza ei ştie cu siguranţă”).

A doua secţiune se ţese în jurul teoriilor şi modurilor în care ne organizăm experienţele pe care le trăim. Cum ar trebui să abordăm problema oamenilor fără adăpost, scandalurile financiare sau un dezastru de tipul prăbuşirii navetei Challenger?

A treia secţiune analizează intuiţiile pe care le avem în legătură cu semenii noştri. De unde ştim că cineva e rău intenționat, deştept sau capabil să facă un anume lucru foarte bine? După cum veţi observa, sunt sceptic în privinţa acurateţii unor astfel de judecăţi.“

Malcolm Gladwell

extinde
 

Detalii produs

Autor: Malcolm Gladwell

Traducător: Alina Popescu

Data apariției: mai 2012

Titlu original: What the Dog Saw: And Other Adventures...

ISBN: 978-973-1931-97-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

Malcolm Gladwell e un scriitor cu numeroase înzestrări. Flerul său pentru poveştile mai puţin cunoscute şi încă neistorisite îl vor face pe cititor să mormăie: „Măi să fie, nu ştiam!” Evită temele uzate, morala ieftină şi înţelepciunea convenţională, încurajând cititorul să regândească totul, într-o lumină diferită. Unele capitole sunt adevărate capodopere ale artei eseului.

Steven Pinker, New York Times Book Review

Talentul de povestitor şi fin observator al lui Malcolm Gladwell conferă eseurilor sale o fascinaţie irezistibilă. Cheia popularităţii de care se bucură autorul este tonul pe care-l foloseşte. Nu se prezintă niciodată ca un expert dispus să le împărtăşească norocoşilor cititori câte ceva din vastele sale cunoştinţe. În schimb, este perceput de public drept un „om obişnuit”, care gândeşte mai mult şi pentru mai multă vreme, decât restul.

Edward King, Sunday Times

Scriitura lui Gladwell trădează calităţile unui excelent eseist. Omul e volubil, perspicace, neastâmpărat şi sociabil. Citindu-i cartea, ai impresia că stai de vorbă, la gura sobei, cu o persoană extrem de inteligentă. Ne pune la îndoială ideile preconcepute şi nu acceptă nimic fără o temeinică investigaţie într-o gamă variată de subiecte.

Philip Womack, Daily Telegraph
Malcolm Gladwell
Malcolm Gladwell
Autor

Licenţiat în istorie, absolvent al University of Toronto, fost reporter pentru r...

vezi autor