TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Caiet de ricoșat gânduri HU-GAL-CAIDRG-19-N-001
Vezi
galerie

Caiet de ricoșat gânduri

de Gabriel Liiceanu

Titlu apărut în colecția Eseistica -Seria Gabriel Liiceanu la Humanitas

Id: #261567

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
sau despre misterioasa circulație a ideilor de-a lungul timpului
 

Descriere produs

„Scriind paginile acestui jurnal de idei nu m-am putut desprinde de imaginea «spiritului universal» ca activitate a unui uriaș creier al omenirii traversat fără încetare de ideile celor care, de-a lungul câtorva mii de ani, au gândit în beneficiul speciei noastre. Ramificațiile ideilor exprimate de fiecare dată altfel, adăpostite de acest mega-creier, reprezintă cultura lumii.


Urmărirea acestor zig-zaguri și ricoșeuri mintale, fie că e vorba de recu­noștință și ingratitudine, de nevoia de a te compara, de uitare, de prostie, de calomnie, de remușcare, de invidie, ură și crimă, de beție, de ticăloșie, de cruzime, de iubirea care nu așteaptă nimic, mă rog, de toate temele pe care omenirea le macină la nesfârșit de două-trei milenii în filozofie și literatură, mi-a produs mari satisfacții, m-a făcut să mă simt bine citind și notând deopotrivă, m-a făcut să nu mă plictisesc niciodată.


Am ajuns în final să sper că paginile mele i-ar putea convinge și pe alții că splendoarea este la îndemână: nu trebuie decât să deschizi un volum de pe un raft și să te lași purtat de ceea ce am numit undeva «dans cu o carte». Cei ce au lăsat în scris aceste idei au devenit, fără să știe, prietenii mei, toți prietenii mei.”

Gabriel Liiceanu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Liiceanu

Data apariției: mai 2019

ISBN: 978-973-50-6404-4

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: emoții, iubire

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Să-l citești pe Gabriel Liiceanu este echivalent cu o întâlnire necesară, care te ordonează, te impresionează și în același timp te încearcă să privești dincolo de limite. Este important să privești u......“

citește mai mult
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu
Autor

Gabriel Liiceanu este unul dintre cei mai importanţi autori de „literatură perso...

vezi autor