TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Secolul meu HU-AWC-SMCUIE-14-N-001
Secolul meu
Vezi
galerie

Secolul meu

de Czeslaw Milosz, Aleksander Wat

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #234816

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Confesiunile unui intelectual european
 

Descriere produs

Carte a sfâşierilor tragice şi a iluziilor pierdute, a prieteniilor fierbinţi şi a despărţirilor definitive, a utopiilor năucitoare şi a credinţelor sfărâmate, Secolul meu face parte din acel inestimabil tezaur al adevărului despre un secol devastat de năluci ideologice cu efecte catastrofale. O aşez alături de mărturisirile unor Panait Istrati, Arthur Koestler, Aleksandr Soljeniţîn, Varlam Şalamov, Margarete Buber-Neumann, Whittaker Chambers şi Ignazio Silone. Comunismul a urmărit distrugerea omului interior, spune Wat. În cazul său, eşecul acestui proiect a fost total. Omul interior a învins.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Czeslaw Milosz, Aleksander Wat

Traducător: Constantin Geambaşu

Data apariției: mai 2014

ISBN: 978-973-50-4362-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 704

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: comunism, identitate, societate

 

Din blogul Cartepedia

Andrei Cojoc Andrei Cojoc

,,Poate că în România, numele lui Aleksander Wat nu stârneşte emoție, admirație, milă sau orice sentiment puternic, dat fiind faptul că de la moartea sa, în 1967, lumea l-a dat uitării. Filosof, logicia......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Publicată la câţiva ani după moartea lui Wat, această remarcabilă transcriere a memoriilor sale înregistrate înflăcărează imaginaţia. Asemenea lui Dostoievski şi Soljeniţîn, Wat îşi evocă viaţa de deţinut politic cu o precizie dureroasă, împletindu-şi amintirile cu portrete pline de compasiune sau comice ale tovarăşilor săi de detenţie şi ale gardienilor. Dar geniul lui Wat se află dincolo de evocarea remarcabilă a locurilor şi de portrete... Adevărata sa forţă iese la iveală prin implicaţiile politice şi spirituale ale peregrinărilor lui prin treisprezece închisori poloneze şi ruseşti în anii ‘30 şi ‘40. Wat începe prin a fi comunist şi evreu şi sfârşeşte ca anticomunist şi creştin care continuă să-şi afirme evreitatea. Mai presus de toate, el îşi apără viaţa interioară...”

Library Journal

„Ca document al unui martor istoric, Secolul meu este o lucrare extraordinară. Dar, mai mult decât atât, este o capodoperă a genului autobiografic. Vocea lui Wat este irezistibilă, şi el îşi spune povestea cu o asemenea rigoare şi inteligenţă, cu o asemenea căldură umană copleşitoare, încât cuvintele lui te schimbă pentru totdeauna... Este o realizare magnifică, una dintre cele mai mişcătoare şi puternice cărţi pe care le-am citit vreodată.”

Paul Auster
Czeslaw Milosz
Czeslaw Milosz
Autor

Czeslaw Milosz (30 iunie 1911, Szetejnie/Šeteniai, Lituania de azi – 14 august 2...

vezi autor
Aleksander Wat
Aleksander Wat
Autor

Aleksander Wat pseudonimul lui Aleksander Chwat (1 mai 1900, Varşovia – 29 iulie...

vezi autor