TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scrisoare către tata 978-606-097-312-6
Vezi
galerie

Scrisoare către tata

de Franz Kafka

Id: #244623

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Una dintre cele mai importante scrieri autobiografice ale lui Franz Kafka este Scrisoare către tata, care se adaugă Jurnalului 1910–1923 şi volumelor de corespondenţă. Paginile adresate tatălui, Hermann Kafka, sunt scrise în 1919, după ultima încercare eşuată a lui Franz de a se căsători. „Eternul fiu”, cum l-a numit unul dintre comentatori pe Franz Kafka, se războieşte o viaţă întreagă cu tatăl său. Cu toate acestea, cititorul are senzaţia că fiul luptă fără să vrea împotriva lui însuşi, doar ca să nu-l vadă pe tată, pe tatăl mitic, pierzând.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Franz Kafka

Traducător: Mircea Ivănescu

Postfaţator: Ioana Pârvulescu

Data apariției: noiembrie 2023

Titlu original: Brief an den Vader

ISBN: 978-606-097-312-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: căsătorie, familie

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Deși a fost percepută de către toți criticii literari ca fiind o altă operă literară a lui Kafka, Scrisoare către tata a fost o scrisoare cât se poate de reală, concepută expres spre a fi citită......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Kafka este un mare scriitor. Fără îndoială. Scrisoarea de fiu supărat pe implicarea tatălui, sau neimplicarea, depinde cum vreți să o luați, în viața amoroasă este una dintre acele scrisori care s-au......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Literatura universală datorează tatălui unele din cele mai frumoase pagini, iar scrisoarea lui Kafka este una dintre ele. Chiar dacă, aşa cum se întâmplă adesea cu corespondenţa, ea nu conţine nici cea mai mică intenţie literară. În cazul lui Franz Kafka, literatura câştigă întotdeauna în faţa vieţii.”

Ioana Pârvulescu

„Era oare un martir sau era doar neîndemânatic? E un scriitor genial, dar n-are încredere în ce scrie. E conştient de valoarea lui, dar de o modestie nimicitoare. Femeile îl adoră, dar se înfăşoară în iubiri nefericite, în care, în loc de bucurie, nu găseşte decât umilinţe. Apreciază viaţa, se poate spune că e un hedonist şi totuşi duce o existenţă de ascet. Singuratic din fire, vrea mereu să se însoare. Face gimnastică, grădinărie, ca să-şi întreţină sănătatea, doarme iarna cu fereastra deschisă, merge mult pe jos, înoată, dar e atins de timpuriu de o boală mortală. Destin emoţionant. Personajul Kafka, poate mai mult decât opera lui, ne va chinui tot timpul şi mă întreb dacă nu cumva aici se află adevărata lui moştenire.”

Imre Kertesz, laureat al Premiului Nobel pentru literatură)

„Kafka ne scrutează viaţa cotidiană cu o minuţiozitate pe care această viaţă n-o suportă. Starea de luciditate extremă pe care o trezeşte în noi viziunea lui seamănă până la confuzie cu un coşmar.”

Denis de Rougemont
Franz Kafka
Franz Kafka
Autor

Franz Kafka s-a născut în 1883 la Praga, într-o familie evreiască. A urmat Gimna...

vezi autor
Mircea Ivănescu
Mircea Ivănescu
Traducător

Mircea Ivănescu (26 martie 1931 - 21 iulie 2011 ), unul dintre cei mai importanţ...

vezi autor
Ioana Pârvulescu
Ioana Pârvulescu
Postfaţator

Ioana Pârvulescu predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Buc...

vezi autor