TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sămânța încolțită PO-ANM-SMNA0N-16-N-001
Sămânța încolțită
Vezi
galerie

Sămânța încolțită

de Anchee Min

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #242654

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 La 20 de ani după apariția primului roman inspirat din propria viață, Azaleea Roșie, în care zugrăvea în culori sumbre tribulațiile ei în timpul Revoluției culturale chineze, Anchee Min hotărăște să-și întregească povestea vieții în Sămânța încolțită. Sincer și adesea șocant, scriitoarea relatează dificultățile cu care s-a confruntat că imigrantă până când a ajuns să se adapteze ritmurilor țării de adopție și să-și construiască o carieră literară de succes. Muncă epuizantă, efortul de a învață singură engleză ștând într-o cămăruță neîncălzită și urmărind la televizor serialul Sesame Street, trauma unui viol, căsătoria eșuată și apoi divorțul deprimant, nașterea fiicei sale, Lauryann, și a doua căsătorie – fericită – sunt numai câteva dintre experiențele în care se regăsesc, într-un fel sau altul, atâția dintre imigranții ce au venit în America, „țara făgăduinței”, cu inima plină de speranță într-un viitor mai bun. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anchee Min

Traducător: Ionuț Sociu

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-973-46-4690-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: căsătorie

 

Opinii editoriale

 „Prin romanele sale, Anchee Min a găsit o cale de a păstra legătură cu propriile rădăcini culturale lăsate în urmă. Ea a reinventat o imagine frumoasă, tragică, dramatică a unei Chine pe care acum o poate privi fără durere. La fel cum s-a întâmplat cu mulți artiști emigranți, America i-a dat lui Anchee Min șansa de a aduce semințele extraordinarei sale povești dincolo de ocean, unde le-a îndemnat să înflorească.” 

The New York Times

 „O poveste adevărată înfățișând calea de la mizerie la bunăstare, din Shanghai în Chicago... O carte care te inspiră, despre o dârzenie și o tărie de caracter uluitoare.” 

Kirkus Reviews

 „Privind scrutător moștenirea Revoluției culturale a lui Mao Zedong, Anchee Min creează prin românul ei un puternic și tulburător contrast între atitudinea americană și cea chineză în față valorilor umanității.”  

Publishers Weekly
Anchee Min
Anchee Min
Autor

Anchee Min s‑a născut la 14 ianuarie 1957 la Shanghai, în timpul regimului comun...

vezi autor